dimarts, 26 de gener del 2010

INAUGURACIÓ DEL MONUMENT AL PILOTARI

L'Ajuntament de Simat ha organitzat un acte per a la inauguració de l'escultura dedicada al pilotari. Serà divendres 29 a les 19 hores al carrer del Convent, on s'hi ha ubicat l'escultura.
Aquesta intervenció ha estat possible gràcies a una subvenció de 34.000 euros del Consell per la condició de municipi turístic. La subvenció ha estat destinada pel govern municipal a tres actuacions: Reforma de la Oficina de Turime de Simat, un monument al Trinquet i als Pilotaris de Simat, el monument que s'ha alçat a la rotonda del Bar Levante, i un tercer monument que rememorarà la remodelació de la Font Gran.
L´autor del monument als pilotaris és el valler Josep Enric Grau. A la seua inauguració s'ha anunciat la presència dels pilotaris simaters, entitats socials, i món de la pilota (federació, associacions de pilotaris), i intervindran dolçainers.
Pel que fa al monument rotonda del Bar Levante, no cal dir que és el més controvertit, tot i haver posat l´escut de la Valldigna en el moment en el que les relacions intercomarcals són les pitjors. Una nota oficial de la regidoria de Cultura diu que el monument no té autor. Això és difícil. Fins i tot "El Lazarillo de Tormes" té autor. És més creïble que l'autor no vullga atribuir-se l'obra a causa de la controvèrsia que està generant.
Pel que fa al monument a la nova Font Gran, encara pendent d'adjudicació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Inaugurant monuments als pelotaris, i Simat sense trinquet.
Ni nou ni vell.