dijous, 17 de desembre del 2009

EL BLOC I INICIATIVA, A LA GRENYA ABANS DE PACTAR


El Bloc i els trànsfugues d'EU, Iniciativa del Poble Valencià (ni tan sols s'han atrevit a dir-se del País Valencià) encara no saben com ni quan faran coalició, ni quin nom es posaran, i ja s'han produït les primeres baralles. Una part del Bloc de la ciutat de València, diguem la branca democristiana, es nega a acceptar que l'exdiputat d'EU Joan Ribó siga el candidat a l'alcaldia de la capital. Això no s'ho esperava el professor de física, encara que s'ho haguera pogut imaginar.
El problema és que s'han ajuntat dos paràsits, i per fer una coalició cal un amfitrió i un hoste. Només així es poden donar les condicions per a la simbiosi. En canvi, si s'ajunten dos paràsits hostes sense cos acollidor, necessàriament han d'acabar a brancades, com és ara el cas.
El Bloc és un partit víctima de dirigents de segona regional que no ha estat mai capaç d'obtenir representació a les Corts sense aprofitar-se'n d'EU. L'any 1987 el gran Pere Mayor i el no menys gran Aureli Ferrando van obtindre acta de diputat gràcies a una coalició del Bloc amb EU. Vint anys després, el Bloc torna a les Corts de nou en coalició amb EU, i la forma d'agrair-ho ha estat propiciant un cop d'estat que ha posat a la trànsfuga d'EU Mònica Oltra al capdavant del grup parlamentari.
Iniciativa del Poble Valencià, per la seua banda, és un artifici i un recer per als trànsfugues d'EU. Només cal vore com va quedar l'exdiputada estatal d'EU, Isaura Navarro, en les darreres eleccions europees. És el mateix destí que les espera a les trànsfugues Mònica Oltra i Mireia Mollá, que amb els dos diputats del Bloc van pegar el cop d'estat al grup Compromís.
Només uns mesos després de trair a EU, el Bloc i Iniciativa ja anaven a la grenya perquè el gran estadista Enric Morera creu que ell deuria ser el portaveu del grup en compte de Mònica Oltra. L'excusa és que probablemente el cartell electoral de les pròximes eleccions autonòmiques serà Morera, però al darrere hi ha sobresous, vehicles oficials a la disposició del portaveu, i altres privilegis. Ambdós partidets porten mesos negociant el canvi de portaveu, però la trànsfuga Oltra no sembla decidida a soltar el càrrec.
I després de propiciar eixe espectacle, i encara sense signar cap coalició, ja s'estan barallant per vore qui encapçalarà la llista a l'Ajuntament de València. Doncs des d'Arc Iris els donem un Consell: senyors paràsits, no perden massa temps en baralles perquè no van a tindre cap regidor a la ciutat de València. I que vostès ho passen bé.

16 comentaris:

Unknown ha dit...

Bon dia Gerardo i Victor:

No tinc per costum visitar este putrefacte pamflet que feu com a bons botxevics de saló, un cobrant d'assessor del Psoe i l'altre de funcionari de mati i revolucionari de vesprada. Vos ho dic perque tot i que el rigor vosaltres se'l passeu per l'entrecuix, la sra. Isaura Navarro va ser cap de llista a les eleccions a les Corts Generals i no a les europees com erròniament digueu a la vostra crònica.

Pd.- Jo signe el que escric: Joan Mansanet.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Bon dia Juan María.
Si tot el que tens a dir del rigor de l'article és que hem confós les eleccions generals amb les europees, tot va bé. Hem encertat.
Quina llàstima que no tenint el costum de visitar aquesta putrefacta web, ho hages fet just hui. T'hauras endut un bon ensurt, oi?
Que vostè ho pase bé.
Víctor i Gerard.

Anònim ha dit...

Mira qui parla de putrefactes.
El Joanma, tota la vida llepant soles de sabates per a tindre un càrrec o fent de recadero d'uns i d'altres.

Anònim ha dit...

Parlant de putrefactes, a qui voleu enganyar ara per a seguir en les Corts?.
Per ajuntar-se amb el BLOC hi ha que estar molt desesperat o tindre molts pocs escrúpols.

Anònim ha dit...

Victor i Guerau potser siguen revolucionaris de vesprada o assesosrs.
I tu t'has parat a pensar que eres després de tants anys d'intrigues i manipulacions?
No cal que contestes.
Com a "bon" politic, diràs lo que convinga, no la veritat.

El Guerrer de Moixent ha dit...

Redeu quin merder.O siga que isquierda desunida és el partir dels transfugues, perdó dels expulsats, perquè no em digueu que la llista ja es llarga.Que li passa a eixe fals partidet que va de valencianista i tots els que tenen una mínima consciencia de valencianitat se'n van,perdó,son expulsats.Oltra,Mollà,l'altre Mollà,Taberner,Ribó,i tants altres anònims que veuen la farsa que tenen montada esta colla de pseudocomunistes amargats que sols carreguen contra qui vol fer País Valencià: Bloc, Esquerra, Maulets.Contra els Pepesebastianets no carregaran no.Pregunteu al "Pequeño" el del Pla de Corrals i sabreu qui és Isquierda Desunida, al que en una assemblea en València el manaren callar per no "hablar en cristiano".

Anònim ha dit...

Esta tia no va vindre a fer un miting a Simat per a les eleccions municipals i a les Corts (les nostres clar)? Tan a prop que estaveu d'ella i ara...Si seguiu el camí dels nacionalcomunistes espanyols anem pel mal camí.No veieu que tots els valencianistes fugen del nacionalisme ranci espanyolista que representa el partit comunista i izquierda unida.

Anònim ha dit...

Ho va dir en Manuel Azaña, President de la República Espanyola, més espanyol que demòcrata, com la immensa majoria: "es una ley de la Historia de España la necesidad de bombardear Barcelona cada 50 años". Opino que això que va dir és cert, i opino que com que no ens bombardegen des de fa temps, el sobiranisme i l'independentisme pugen. Per això servien les seves bombes, vestides de democràcia o dictadura.

Anònim ha dit...

No m'agrada a mi, gens ni mica, un valencianisme que per a fer-se vore, tinga que recòrrer a trànsfugues, pseudo colps d'estat, destitució de portaveues, i per si faltava poc, en el seu dia, converses amb Unio Valenciana.

Anònim ha dit...

Xe joanma, que jo sàpia ací han sigut pro respectuosos amb tu i ara entres tu i la cagues. No t'han dit ni mu, i això que vares desbalafhar tot el crèdit del Bloc quan vas ser regidor, vares intentar agafar l'alcaldia amb els vots de Paco Blasco, vares fer mangalufies amb Colom, etc. Això ho sabem millor que ningú al Bloc, aixina que t'hagueres pogut estalviar la rabinà que has penjat ací.

Anònim ha dit...

Això és lo que tenen els llocs putrefactes, que de vagades fa acte de presència alguna cucaraxa.
O millor una hiena?

Anònim ha dit...

Eixos d'iniciativa són Mònica Oltra, Mireia Mollà, son pare Pascual, el despechado Botella abandonat pel reu amant marroquí, Ramón Cardona, Joan Ribó, isaura i el novio, Carlet Mulet i el napolitano Grezzi, ja està, no hi ha base, no hi ha militància.

Anònim ha dit...

Dedicat al insigne Joanma:

Com el que diu:
"Soc nacionaliste no d'esquerres, però que no em toquen la moral,
i és que la joventut s'està perdent, van tots drogats i escabellats, per força tens mals pensaments veient les llistes de massatgistes, la lenceria del Corte Inglés i aquelles cuixes de Gran Hermano.
Aquest país no té mesura,
vol disciplina i "mano dura".
Hi ha cops que enyoro el General,
però que consti que sóc liberal i a la proceso he d’anar".

Redactor_en_cap ha dit...

Encara queda molt d'anticomunisme pel món. Però ai, quina por que em fan aquests que sols busquen el pensament únic. Anem a veure, senyors il·lustrats, Esquerra Unida és molt més que el Partit Comunista. De fet, la majoria ve representada pels independents, seguida pel PCPV i ja més lluny les corrents Espai Alternatiu, Nacionalistes d'Esquerres i Esquerra i País.
Quan aquesta gent que tant admireu (els Oltra, Mollà, etc.) van decidir muntar-se el xiringuito molta gent de la seua corrent (EiP) van decidir no traïr EUPV i es van quedar: alguns van abandonar la "corrent traïdora" EiP i van formar Nacionalistes d'Esquerres, que té per cap més visible el vostre regidor Víctor Mansanet. Tot i que EiP encara resisteix, en la persona de Pere Bessó i gent del seu entorn.
No sé com podeu donar suport a tot eixe "valencianisme" ranci del Bloc o als d'Iniciativa "del Poble Valencià". Uns accepten la blavera, tenen gent d'Unió Valenciana, pacten amb el PP a molts ajuntament i mancomunitats, són democristians i quan vam fer el pacte del Compromís es van negar a que utilitzarem "la defensa del català". Havíem de posar "valencià". Els altres ni tan sols s'han atrevit a dir-se del País Valencià. Em recorden a algú: UPV, Unitat del Poble Valencià. No posen País Valencià però busquen una forma que apareguen les sigles PV, així si algú no ho té clar pot pensar que PV fa referència a País Valencià. Però no, perquè no s'atreveixen. Però ells ho posen per fer un "guiño" a tota la gent que és allò que ells no s'atreveixen a ser: Nacionalistes.
Per acabar et diré, Guerrer de Moixent, que Albert Taberner i la gent de Nova Esquerra se'n van anar d'EU per anar a parar al PSOE que com tot el món sap és un exemple de gran consciència de valencianitat.

El Guerrer de Moixent ha dit...

Que jo sàpiga Albert Tabener era de Nova Esquerra i per supost no va anar al PPSOE.
De totes maneres si tu m'ho dius ja ho investigaré ,ho deixe en dubte.

El Guerrer de Moixent ha dit...

http://ca.wikipedia.org/wiki/Albert_Taberner_i_Ferrer

Mira està ací.En part tenies raó , però sols en part.