dijous, 19 de novembre del 2009

RESUM DEL PLE DE DILLUNS 16 DE NOVEMBRE

Dilluns passat, dia 16 de novembre, va celebrar-se el Ple extraordinari de l’Ajuntament que havia estat ajornat la setmana anterior per l’alcalde per una sèrie d’errors en l’ajust de les quotes tributàries que es van proposar, totes les quals van variar els números.
El Ple es va obrir amb la presa de posessió del nou regidor del PP, Antonio Magraner Camarena, qui substitueix la regidora Belinda Navarro Climent. El nou edil va prometre el càrrec i, després d’unes breus paraules d’agraïment, va seure en l’escó que ocupava la seua companya de partit.
La Corporació va aprovar l’ordenança de la taxa per la prestació del servei d’arreplegada del fem. Aquesta nova regulació contempla diversos conceptes i unes noves tarifes, les quals seran modificades quan s’aprove el Conveni entre el Consorci de l Pla Zonas de Residus de la zona a la qual pertany l’Ecoparc de Simat i l’Ajuntament. L’equip de govern s’ha vist obligat a baixar les quotes per a d’ací uns quants dies “ajustar” els preus i fer-ne un rebut únic. Amb això, els contribuents haurem de pagar una miqueta més per aquest servei, que per a molts veïns i veïnes, ja resulta excessiu. El regidor d’EU-ARC IRIS va votar a favor de la baixada de l’impost, però es manifestarà en contra d’una pujada que supere la que hi ha ara mateix.
També es va aprovar l’ordenança reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (puja un 2,5%, aproximadament), amb el vot en contra del nostre regidor, qui proposà que no es pujara aquesta taxa degut a la crisi econòmica i financera que afecta els treballadors i les treballadores de Simat, la majoria dels quals fan servir el seu vehicle per anar a treballar o el mateix vehicle és la seua eina de treball (camions, tractors, furgonetes...).

ESCOLETA

La darrera taxa municipal que es va aprovar va ser la que regula la prestació del servei públic d’assistència i estància en “guarderia” infantil. El regidor d’EUPV-ARC IRIS, Víctor Mansanet, demanà que no s’augmentara més la quota mensual (en l’actualitat és de 100 euros), i va sol·licitar que es creara l’Associació de Pares i Mares i el consell escolar del centre, per a posteriorment constituir el consell escolar municipal, òrgan en què estan representats els pares, les mares, el professorat, l’ajuntament i el personal no docent i al qual s’hauria de consultar sobre la taxa que l’equip de govern ha imposat.
Per a Mansanet, l’equip de govern ha portat d’una manera molt deficient el tema d’aquesta taxa municipal, ja que en a penes un any l’ha augmentada de 90 a 100 euros (curs passat), ara l’ha augmentada en 15 euros més per a les famílies que vullguen acollir-se a l’horari de migdia (d’1 a 3), i fins i tot l’alcalde va presentar una proposta la setmana passada per pujar la quota de migdia a 25 euros i fer pagar també els dissabtes (només mig dia) un total de 50 euros per un servei que sempre ha estat gratuït. “Si a moltes famílies ja els ve malament pagar 115 euros al mes, ¿com n’havien de pagar 175?).
Eladi Mainar justificà la nova pujada amb l’excessiu horari de les especialistes contractades i amb el considerable retall de les subvencions que ha fet la Conselleria d’Educació. Mansanet recriminà la retallada de la Conselleria, però sostingué que l’Ajuntament hauria de suportar la despesa de l’Escoleta, i no “castigar” més l’economia dels pares i les mares dels alumnes, molts dels quals suporten situacions extremes no només de tipus laboral, sinó de necessitats bàsiques. Víctor Mansanet demanà que es retallaren altres partides pressupostàries (despeses de representació, pista de pàdel, verbenes, viatges, telefonia, etc.) per compensar el dèficit en l’Escoleta.
La nota lamentable de la discussió sobre l’Escoleta la va posar la regidora d’Educació, Fani Gregori, qui manifestà que el regidor d’EUPV-ARC IRIS actuava com a pare i que el seu fill era un dels pocs que més temps s’estava a migdia, cosa que indignà el nostre regidor, qui al·ludí que no anava a consentir que s’utilitze el seu fill ni cap altre xiquet o xiqueta per a atacar-lo personalment. La regidora del PSOE va demanar disculpes, les quals van ser acceptades pel nostre regidor.

Mocions d’EU-ARC IRIS

El Ple municipal va aprovar dos mocions d’Esquerra Unida-Arc Iris per unanimitat. La primera, sobre la rebaixa als ajuntaments de l’IVA (del 16 al 17%), la qual cosa permetrà recuperar uns diners que, per a Víctor Mansanet, haurien d’invertir-ne en serveis socials i promoció de treball.
La segona moció, sobre la integració dels treballadors i les treballadores agraris al Règim General de la Seguretat Social, ja que el nostre regidor considera que els agricultors estan discriminats respecte de la resta de treballadors i considera que aquesta injustícia, sostinguda inexplicablement pel govern central, “és un dels reductes del franquisme en matèria laboral”.
EU-ARC IRIS va presentar una altra moció relativa al suport a la Coordinadora per un Transport Sostenible, en què es denuncien tres projectes elaborats per la Conselleria d'Infraestructures i Transport per a construir tres noves autovies a la comarca de la Ribera, l’ampliació d’una de les quals afecta la Valldigna. Víctor Mansanet qualificà de “disbarats” aquests projectes que “no responen a cap pla comarcal, raonat, aprovat i consensuat socialment”, a més que “suposen una gran destrossa medioambiental i malbarata recursos públics”. Els projectes estan pressupostats en 30.000 milions de pessetes, diners públics que “serviran per augmentar els beneficis de les grans constructores, però que a penes creen llocs de treball”, ja que aquest tipus d’obres es fan amb molta maquinària pesada i pocs obrers. La moció va ser rebutjada amb els vots del PP i del PSOE.
Finalment, es va presentar i debatre una moció contra la corrupció. El portaveu d’EU-ARC IRIS va intentar que s’afegira també “contra el transfuguisme”, però aquesta proposta no va prosperar. El contingut de la moció, presentada per tres ciutadans que es declaren portaveus del Col·lectiu Contra la Corrupció, va ser assumit pels grups municipals del PSOE, Bloc, Esquerra Republicana i Esquerra Unida-Arc Iris, els quals van atendre la petició de Víctor Mansanet de no incloure els noms dels esmentats portaveus d’eixe Col·lectiu al figurar una trànsfuga entre ells.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues jo pense exàctament el mateix que Fani Gregori. Tot el temps que he estat llegint l'article estava pensant això mateix que ella va dir, sense saber que el xiquet es quedava tant a migdia
.
Vol que es retalle qualsevol altra partida presupostaria menys eixa que és la que l'interessa a ell. Em dona qué pensar.

I això de que s'utilitze a un xiquet és una dramatització gratuita. Se li està fent una crítica al pare per a disfressar un interes personal com si fora general, al xiquet no se li ataca.

Anònim ha dit...

Visca el tripartit d'esquerres. Us queden pocs mesos a la poltrona.