divendres, 27 de novembre del 2009

PARÀLISI URBANÍSTICA


Terrenys on l'ajuntament pensa habilitar espai per a estacionar camions, a la part de darrere de la Cosiva.
A finals de l'any passat EU-Arc Iris va proposar l'habilitació d'una zona d'estacionament de camions per tal de lliberar l'avinguda de la Valldigna, i va suggerir el sòl que té llogat l'ajutament al carrer dels Brolls sense que se li haja donat cap utilitat. La resposta del govern local va ser la desestimació de la proposta amb el pretext de que l'Ajuntament esperava l'execució del polígon industrial per a donar solució definitiva als camioners. No obstant, uns mesos abans de fer la proposta, EU-Arc Iris ja va anunciar que el mandat municipal s'esgotaria sense Pla General, i per tant sense polígon i sense nous desenvolupaments urbanístics.
Ara, davant la paràlisi urbanística i la improbabilitat de que Simat tinga aviat un PGOU, el govern local ha fet cas de la proposta d'EU-Arc Iris i pensa habilitar espais per a estacionar camions, però a zones distintes de la proposada per EU-Arc Iris.
El govern local habilita dos espais, un annexe al poliesportiu davant la cooperativa La Valldigna amb entrada pel camí del Raconet, i l'altre a la part del darrere de la cooperativa Cosiva (a la imatge).
Camioners consultats per Arc Iris han expressat els seus dubtes sobre la viabilitat dels accessos als espais habilitats. Si els camions de gran tonatge han d'anar a la zona del poliesportiu, la maniobrabilitat serà difícil. I si han d'anar a l'aparcament de darrere la Cosiva i l'accés s'ha de fer pel camí del Pla, la maniobrabilitat serà impossible.
L'assumpte de fons són els pegats als que ha de recórrer la regidoria d'Urbanisme, que es fa càrrec del trànsit, a causa de la paràlisi urbanística, que no permet de disposar de sòl per a nous usos, ni prescindibles com el golf, ni imprescindibles com el polígon industrial.
Just ara falta any i mig per a que expire el mandat municipal i es convoquen eleccions, i la Generalitat ni tan sols ha mirat la proposta de concert previ que li ha remés l'Ajuntament de Simat. Encara que es desbloquejara hui mateix, la successió de recursos i al.legacions que s'anuncien de totes bandes farà impossible aprovar cap norma urbanística, i Simat seguirà recorrent als trossos i mossos. Ja ho vam advertir, i la reacció van ser només que insults.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Paràlisi?
Si Arc Iris diu que hi hauria que fer un aparcadero de camions, no hi ha aparcadero.
Si Arc Iris diu que es podria climatitzar la piscina, no hi ha piscina.
Si Arc Iris diu que hi hauria que revitalitzar el casc antic, no hi ha revitalització.
I després es queixaran de falta de col.laboració i idees i .......... de paràlisi.

Anònim ha dit...

Estos ni pregunten per a fer les obres, ni consulten a ningú per a posar pagos, ni res de res.
Això si, es sap molt mal que no els alaben.
Es la seua forma d'entendre la democràcia.

Simater ha dit...

El govern municipal no funciona molt be, la seva principal preocupació és fer un cap de golf a Simat i els unics que jugen al golf a Simat són el gran editor Eladi, el salvador de Simat els senyor Serra i persupost Agustina d'Aragó. No al camp de golf i no a les improvisacions.Gràcies

Anònim ha dit...

Sabeu que costa climatizar un piscina? Si no trobeu un capita moro que la page, sera dificil de fer.
Sabeu que costa mantindre una piscina climatiza per a 3200 habitants? Despres no estarieu d'acort al el preu dels abonamets ni en que pujaren els impostos.

L'aparcadero de camions, no estarieu d'acort, ni en que al pagara l'ajuntament, ni en el lloc que es faria.

Es molt facil parlar i criticar i no estar d'acort an res.Ja mos coneixem be.
Lo que si es sert, es que simat esta canviant per a be.

Anònim ha dit...

El preu dels abonaments? No cal piscina. Ja ens encenen a pagos i sense piscina.

Anònim ha dit...

Espere que algun dia,algu done una eixida millor per al futur de Simat , mentres tant. AMUNT CAMP DE GOLF.

Anònim ha dit...

Sapatero acaba d'aprovar la llei d'economia sostenible. A vore si prenem nota o anem per lliure. Ací acabarem com a Polop.

Anònim ha dit...

ES MES SOSTENIBLE UN CAMP DE GOLF APROFITANT AIGUES RESIDUALS PER A REGARLO, ENERGIA SOLAR PER ILUMINARLO I PER A ALTRES SERVEIS, QUE TARONGES A 1 EURO EL CAIXO DE 20K, QUE ES REGEN PER INUNDACIO, QUE ES FAN TRACTAMENTS FITOSANITARIS QUE COSTEN UNA FORTUNA, I QUE ESTIREN UNS ADOPS QUE CADA DIA SON MES CARS. SI PER A TU ES SOSTENIBLE PER AMI NO I PER A SIMAT CREC QUE TAMPOC.

Anònim ha dit...

GOLF? SERÀS BANDARRA? I LES CASES? SERÀ MÉS SOSTENIBLE CREMAR EL TERME AMB 1500 CASES QUE NO SABEM QUI COMPRARÀ I QUE NOMÉS BENEFICIARÀ A L'URBANITZADOR A CANVI DE RES?

Anònim ha dit...

El golf és una part del problema,i tal volta no la més greu.
Lo mal son les 1200 ó 1500 cases.
Ja hem asfaltat tot el Pla de Corrals, les Foies, i ara asfalten lo que queda.
I per lo vist, tanta casa a les Foies i al Pla, no donen tants llocs de treball.

Anònim ha dit...

En ningun dels comentaris que e fet, e insultat a ningu.Si cuant algu no esta d'acort an lo que vosaltres pedriqueu, l'insuteu digenli bandarra, els poseu a l'altura de un personage que vol excomulgar a no se cuanta gent.
De la cuantitat de casetes que es farien al voltant del golf,tot podia ser raonable i de segur negosiable, com tambe fer un hotel i altres serveis.Lo que es ben cert, es que a Simat, li falta un motor que tire de la segua economia i li prenga el relleu al cultiu de la taronja i fins a l'hora, no eu dit cap alternativa.
De les Foies i Pla de Corrals,li aporten un valor afexit a Simat i moltisima gent de Simat viu i treballa a estos llocs.

Anònim ha dit...

Eixes faltes d'ortografia són deliberades per despistar sobre l'autoria de l'anònim.

Anònim ha dit...

No, mesenyaren a escriure en castella.Pero crec que s'enten el que dic. Pedoneu les faltes.

Anònim ha dit...

Pucha aí dal y borás a tauela.

Anònim ha dit...

NO AL CAMP DE GOLF. SI A UN ESPAI VERD, SOSTENIBLE I PRODUCTIU TURISTICAMENT. S'HA DE PENSAR EN EL CAP I NO EL LA BUTXACA.

Anònim ha dit...

NO AL CAMP DE GOLF. SI A UN ESPAI VERD, SOSTENIBLE I PRODUCTIU TURISTICAMENT. S'HA DE PENSAR EN EL CAP I NO EL LA BUTXACA.

SOLS SON PARAULES I MES PARAULES, QUE SI NO VAN ACOMPANYADES D'UN PROJECTE, QUEDEN MOL BE, PERO NO SERVIJEN PER A RES.

Anònim ha dit...

MES VAL BONES PARAULES QUE MALS FETS.