dimarts, 20 d’octubre del 2009

ATICA TRASLLADA LA REUNIÓ A LA CASA DE LA CULTURA PER LA MANCA D'AFORAMENT DEL SERRA HALL




Imatges idil.liques, o pura manipulació? Perquè no ens mostren imatges del toll de cases a les serralades de la Marina?
L'escàs aforament del Royal Serra Hall, on amb prou feines si caben seixanta persones, ha portat a l'empresa Atica a traslladar l'acte en defensa del sector del golf a la casa de la cultura. Serà divendres a les 19:00 hores.
La primera pregunta que ens assalta és la següent: si el megaregidor d'Urbanisme, Joan Serra, ens ha dit que el PGOU no preveu camps de golf ni macrourbanització, com és que l'empresa Atica fa un acte per defendre aquesta opció que segons Serra no es contempla?
Per calfar l'ambient i predisposar al personal, Atica ha distribuït pels bars de Simat un díptic amb una edició de qualitat cantant les excel.lències del golf. Segons Atica, amb el golf tots serem guapos, alts, rics i felíços.
El díptic , però, que aporta 15 motius per dir sí al camp de golf i la macrourbanització, entra en mentides, mitges veritats, i algun engany. Mal comencem. Si l'empresa Atica aspira a executar el projecte del golf i la macrourbanització el que ha de fer és ser honesta i anar amb la veritat per davant.
Veiam si no. Al punt 12 del díptic de l'empresa es diu que l'ocupació del sòl és mínima, només del 4% del terme. Eixa és una gran mentida. Arc Iris calcula que l'ocupació del sòl del sector del golf serà de vora el 70% de la superfície susceptible d'urbanitzar al terme, perquè Simat és el segon municipi més montanyenc de la comarca després de Villalonga, i llevat del golf només queda per urbanitzar el polígon industrial i el sector nord. Els clots de Malet ja queden massa allunyats, encara que veient el que ha fet l'Ajuntament de Carcaixent a la vall d'Aigües Vives, tot és possible.
La presentació del díptic ja s'ha fet en mala fe. La imatge aèria que il.lustra les motivacions té senyalitzat, en verd, valga'm Déu, el suposat perímetre de l'actuació. No obstant, eixe perímetre correspon només al camp de golf, i es deixa per assenyalar la superfície que ocuparan les 1.500 cases previstes.
Un altre engany el podem trobar en el punt 7, on diu que el golf revitalitzarà el patrimoni arquitectònic i cultural local. Això és un xantatge. Simat té dret a que les institucions revitalitzen el seu patrimoni arquitectònic i cultural sense necessitat de sotmetre's a un expoli del seu terme. Ambdòs actuacions, revitalització del patrimoni arquitectònic i desenvolupament urbanístic, no tenen perquè anar lligades.
No és l'únic xantatge. Al punt 9 diu que el golf suposarà noves dotacions per al municipi, com ara un poliesportiu nou. En una situació de normalitat, Simat no hauria del malvendre el seu terme per disposar d'un poliesportiu en condicions. Les administracions deurien executar eixa dotació bàsica amb els pressupostos ordinaris i les subvencions adequades sense necessitat de sotmetre's als interessos especuladors d'una empresa. Molts municipis tenen moderns poliesportius sense haver de cedir el seu territori.
No obstant, el major engany el trobem al punt 10, on diu que el projecte de golf i macrourbanització respon a un model territorial ja aprovat tant pel municipi com per la comunitat autònoma. Eixa és una gran notícia. Si el megaregidor no ens ha tornat a enganyar, i fins on sap Arc Iris, ni l'ajuntament ni la Generalitat han aprovat encara res pel que fa al model urbanístic de Simat. Sí és cert que l'ajuntament ha remés una proposta que deixa oberta aquesta possibilitat, però la Generalitat ni s'ha pronunciat.
Del que no diu res el díptic d'Atica és de les pressions que han rebut els propietaris de sòl, i de l'ocultació del projecte mentre es tancaven compra-vendes.
Arc Iris està obert a qualsevol debat sobre l'ús que hem de donar al nostre territori, però des de l'assossec i la reflexió, i no des de l'abús i l'engany. I a més tenim els nostres motius per a, si més no, pensar-se bé això del golf. Per explicar-ho de forma que es puga entendre, l'operació seria equiparable al següent exemple: una persona té un solar, ve una empresa i li diu que va a urbanitzar eixe solar, i el propietari ni tan sols s'hi pot oposar. L'empresa li diu al propietari que farà unes clavegueres i posarà dos faroles, obliga al propietari a cedir el 40% del seu solar per a obrir carrer, i a més li comunica que ha de pagar 30.000 euros de quota d'urbanització. Eixa és l'única opció, vullga o no el propietari. Si el propietari està en contra, no té més remei que desfer-se de la seua propietat. Una vegada transformat el solar, l'empresa cobra i se'n va sense importar-li si hi ha o no necessitat d'eixe nou solar, i ahí s'apanyarà el propietari amb el solar urbanitzable, amb les noves càrregues que genera en concepte d'IBI, fem, clavegaram, aigua, llum, etc. Obligaran també a posar guals? Són les coses que permet la nostra llei urbanística. A més, les opcions del solar s'esvaïxen per sempre. Si el propietari vol plantar una figuera, l'haurà de regar amb aigua potable.
Els simaters, per tant, no anem a poder decidir de forma serena sobre el nostre territori, el nostre paisatge i el nostre futur. L'opció de la macrourbanització sempre està, mai s'escapa, però Atica té pressa.
A més, tenim un govern local còmplice dels interessos dels especuladors. Qui ho anava a dir.
La macrourbanització només interessa a qui té diners, al gran capital, perquè pot permetre's el luxe de retindre solars urbanitzables fins que vinguen bones. Qui no té diners no pot permetre's el luxe de retindre capital.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Mare de deu que basura de imatges. Ho heu escanejat amb una màquina de cosir o es que heu fet una foto amb una càmera del segle passat?

Anònim ha dit...

Això és el que a tu et preocupa?

Anònim ha dit...

Ja tenim al baina de turno, intentat desviar l'assumpte.
Davant un problema tant gros, l'única cosa que li preocupa és la calitat de l'imatge.

Jo sols vull dir, que els diers no tenen color polític.
Els diners, sols volen MES DINERS, i no pararan fina aconseguir-ho.

I ja tenen el suport de baines com el d'abans.

Anònim ha dit...

Ja no sabeu ja ni que dir arquers:

-Encara que Simat tinga un terme molt accidentat, lo del 4% segueix sent una veritat com una casa.

-En els punts 7 i 9, no hi ha cap xantatge, lo únic que passa és que si triem el golf, es creen un beneficis econòmics (que de l'altra manera no podria ser, perque estem en crisi i la taronja no té per a pagar-mou) i amb eixos beneficis Àtica proposa fer un poliesportiu (que falta ens fa) i un magajardí per "la revitalització del pàtrimoni..."

-I per últim parleu de "el major engany" en lo de l'aprovació de model. Als simaters els dona igual eixes tonteries de l'aprovació o la desaprovació. Fa 20 o 30 anys que estem vegent que el model de l'agricultura s'ha esgotat? Pues assumim que el model de futur és el turisme de xalet, sol, platja, montanya o lo que vullga el turista i afrontem el problema del canvi, que el "pa" no apareix damunt la taula de casa per art de magia.

Anònim ha dit...

Jo propose el model de l'autosuficiència com en la postguerra. Un campet on tingam varietat i tots ben pobres. Tots menys els que vinguen sols en cap de setmana.

Anònim ha dit...

Per quins interessos treballem? article d'opinió de Joan Serra

El 5 de juliol de 2005 presentava a l’ajuntament una moció que va ser aprovada pel Bloc ( 2 vots), PP (3) i el meu , que entre altres coses deia:
• S’ha elaborat el Concert Previ del PGOU d’amagat, sense consultar el poble,
• La falta de transparència en la tramitació del Concert Previ ha generat tota mena de moviments especulatius als terrenys afectats pel macroprojecte urbanístic, en perjudici dels propietaris, que estant sent estafats amb preus molt per davall del seu valor real.

Per totes eixes raons, i sense perjudici de les accions legals que es puguen mamprendre, la corporació municipal acordà els següents punts:

1) La retirada del Concert Previ.
2) L’inici de converses amb tots els sectors socials, cívics i productius per dissenyar el nou PGOU.
3) La renúncia a les macrourbanitzacions.
4) La defensa explícita amb acord del Ple dels propietaris de sòl.
5) Un acord del Ple que garantisca el creixement urbà de forma compacta i en funció de les necessitats.
6) Prendre mesures contra l’especulació i actuar fins i tot judicialment si cal contra els abusos contra els xicotets propietaris.

Al mateix Ple es va aprovar per unanimitat l’adhesió al programa d’auditories medi ambientals on l’objectiu final d’aquesta iniciativa és impulsar un model de desenvolupament sostenible, de manera que es puga garantir el progrés social i econòmic de Simat de La Valldigna, mantenint alhora la integritat ecològica del seu territori i sense hipotecar el benestar de les generacions futures.
Per aquestes raons, el plenari de l'Ajuntament de Simat va acordar:
- que tots els estudis, recomanacions, indicadors i anàlisis que es pogueren obtindre amb el desenvolupament de l'Agenda 21, haurien de ser el punt de partida per a la confecció del PGOU.

En juliol del 2007 Esquerra presentava una moció on es demanava. “LA REVISIÓ DEL PGOU I ANUL•LACIÓ DEL CONTENCIÓS AMB LA CONSELLERIA”.
Entre les propostes d’acord es plantejava.
 Anul•lar (suspendre) el contenciós amb la Generalitat, i paralitzar el PGOU per fer les rectificacions oportunes d’acord amb els punts acordats en les mocions ( aprovades el dia 5 de juliol de 2005),

En eixe moment manava el PP; la moció va ser rebutjada pels grups del PP, PSOE i EU i amb l’abstenció del Bloc amb l’únic vot favorable d’Esquerra Republicana.
Durant tot el temps de govern del PP ni un sol document referent al PGOU, ni del PAI del Polígon Industrial es va enviar a la Conselleria. És més, es va rellentir i/o paralitzar la tramitació del PGOU ja que la Conselleria va suspendre el PAI del golf de Simat i l’ajuntament de Simat amb la majoria dels vots PP i PSOE presentà un recurs contenciós administratiu a la Conselleria que el que ha propiciat es retardar la tramitació del PGOU.
En el pacte de progrés acordarem les següents propostes:

 Impulsar l’Agenda 21, com un autèntic pla estratègic a curt, mitjà i llarg termini, que incorpora diagnosi de la realitat municipal; participació ciutadana i pla d’acció local
 Replantejament del Pla General en concordança amb l’Agenda 21.

I ara que podem fer? Des d’Esquerra seguirem treballant en consonància en els nostres projectes, per aconseguir una qualitat de vida millor, més treball, més prosperitat, però no a qualsevol preu. Simat ha de ser sobirà per decidir el que vol, quan i com. Nosaltres independents per treballar per un model de poble mediterrani, amb un desenvolupament sostenible en concordança a les necessitats de la ciutadania.

Joan Serra
Regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Agricultura


NO HI HA VEGONYA I DIGNITAT NI LA CONEIX

Anònim ha dit...

Al de les 12:21: Jo propose construir el camp de golf a la creueta del Toro.

Anònim ha dit...

Clar que el 4% es veritat.
Quan estiga tot ocupat pels "golfos" i el xalets, el que necessite una casa de veritat, per a viure, se la pot fer al Racó de Malet o dalt del Toro.
Tot és terme de Simat.

Anònim ha dit...

El Serra Hall acabat d'estrenar i ja no té capacitat per a acollir una reunió? Ací què passa?

Anònim ha dit...

I ara que fem Serreta?
Donde antes dije Digo ahora digo Diego.
On tirem als rojos o als blaus?

Anònim ha dit...

Al del 20 / octubre / 2009 14:53. No em fet ja prou cases per a viure de veritat en esta època del boom immobiliari? En vols més tu? En Simat, entre pissos i cases buits/es, nous/ves, vells/es, reformats/es i per reformar, podriem viure 1000 simaters més. Hi ha molta gent amassant patrimoni.
Ja podrien els simaters de cap de setmana alquilar-nos la seua propietat entre setmana que no la gasten. O podriem fer com en el Doctor Zhivago i repartir-nos les propietats de qui en té massa o massa grans.

Anònim ha dit...

Al de les 13:10: jo no se si a la creuta del toro o a la vaca per dic jo algo em de fer no ? o seguim vivnt de les taronges? ara be si vas a la agenda 21 saps el que et diran??? que encara em de reinventar l´horta per a traure diners de les taronges... i saps el que dic jo??? jajajajajaja no seu creuen ni ells, i tots els que diuen això amb xaletet i ben acoplaets a les seves feines que per cert no son de horta, saps el que et vullc dir no ?????

Anònim ha dit...

Imagine que si parles de gent amb xalet i ben acoplada a la seua feina ho diràs per l'anterior alcalde, que ademes ha eixit ric de l'ajuntament.
O si parlem de simaters de cap de setmana amb xaletet i ben acopltas a la seua feina, ho dirás per la futura alcaldessa.

Anònim ha dit...

La foto aeria aquesta també és exclusiva i per cortesia d'Arc Iris? O haurà sigut rapiñada del Google Earth?

Anònim ha dit...

No, és cortesia d'Atica.

Anònim ha dit...

I més cortesies que tindrà, si finalment es fà el camp de golf.
De entrà, a pagar-ho tot els propietaris.
Després, ja vorem como ixiria la cosa.

Anònim ha dit...

Principalment, Arc Iris no vol el camp de golf per que veu que ja no seràn els unics simaters chaleters de cap de setmana. Tota aquesta aquesta quadrilla, ben colocadets amb la feina assegurada veu com van a introduir-se més chaleterets, que van a llevar-los el monopoli.
Com explica açò esta gent ben colocadeta a un pare de familia amb dos xiquetes i parat, que no veu faena ni a curt ni a mig plaç? Que és allò tan meravellós que voleu fer-li a la taronja per a que puga tindre feina? A cas pretén Arc Iris, si arriba a l'ajuntament, encarir els arancels de la unió europea, per a que no entre més taronja d'Egipte, Marroc, SudAmerica, etc.?
Jo ja se que per a vosaltres, que la taronja no valga un duro i no done ja faena a la gent és algo secundari, però jo que faig?
Reinventar la taronja? Voldria que foreu més concrets i menos hipòcrites.

Anònim ha dit...

Tranquil, els xaleteros t'ompliran l'olla. Ja, ja, ja.

Anònim ha dit...

S no podem viure de la taronja viurem tots del golf. El golf mos traurà les favetes de l´olla a tots els simaters , i haurem de buscar gent de fora perquè tindrem tanta feina amb el golf que no donarem abast.
IGNORANTS !!!

Anònim ha dit...

Amb un parell de maquinetes talla-gespa, mantenen el golf.
Amb 2 cambrers al bar, n'hi ha prou.
La construcció dels xalets, ja veurem qui la fa.
I ja veurem en quines tendes compren els que puguen vindre.

Anònim ha dit...

Jo no sé si el golf ens traurà o no de la merda on està clavat este poble ,el que si es cert es que si no fem res no tenim on treballar.Es molt bonic tindre una bona feina ,no haver xafat mai un hort i voler que l'horta segueisca com està.Cavallers ,la gent està farta de posar diners i no traure res,açò ja no es pot aguantar ,no tenim res a fer.Fins i tot les cooperatives porten les navelines de Andalucia per ser més barates.Obriu els ulls i si no voleu golf penseu en alternatives series.


un ex-antigolf

Anònim ha dit...

A vore, pensa. Com és que a Andalucia i Múrcia trauen diners de la taronja i ací no? Fes un esforç d'inteligència.

Anònim ha dit...

Els andalusos estan inundats de subvencions. Cullen 4 taronges i ja tenen jornal. Fins i tot els dona temps a ballar i cantar en el bar tota la vesprada.

Anònim ha dit...

Pues vale. Ací ni cantant ni ballant, aixina que més mèrit per als andalusos.

Anònim ha dit...

Cantant i ballant ací no però serà per hores al bar.

Anònim ha dit...

El merit el tenen les esquerres que quan menos ganes de treballar té una comunitat més diners li donen per a fer el gos.

Anònim ha dit...

Pos jo no ne tinc jens i ningu en dona res...au tu pepero vesten a...... o mes llunt.

Anònim ha dit...

Què digueu de les taroges d'Andalusia???? Si ací a Simat hi ha 3 families que tene unes finques impresionants, entre els 3 més gran que el terme de Simat, a l'Andalusia, Murcia, etc, etc........................


Aiiiiiiiiiiiiiiiii mare..........................

Anònim ha dit...

Els andalusos han estat anys lluitant, fent vagues, ocupant terres, i tenen un bons sindicats agraris per a organitzar-se.
Ningú els ha donat res.
Si els donen algo, serà per por a que no es menejen més encara.
Ací tot comença i s'acaba al bar.
Ningú vindrà a donar res. Hi ha que guanyar-s'ho i lluitar per les coses.

Recordeu quan ací no es podia cobrar el paro i a Andalusia en quatre dies de treballar ja cobraven el subsidi?
Com ho feren: Organitzant-se i lluitant (entre ball i ball).