dijous, 15 d’octubre del 2009

ARC IRIS PROPOSA EL TURISME RURAL I CULTURAL COM ALTERNATIVA A LA TARONJA I LA RAJOLA


Comença a haver dades que apunten al naixement d'una indústria turística a la Valldigna, encara feble, però que pot ser el germen d'una alternativa econòmica de caire local, en especial per a Simat, que no té ara mateix cap sector consolidat després de l'enfonsament de l'agricultura.
Més de 200 persones han participat el darrer estiu en la iniciativa del Bus Turístic per la Valldigna que van posar en marxa l'Associació Cultural de Comerciants i Empresaris de la platja de la Valldigna, la Mancomunitat de la Valldigna, la Regidoria de Turisme de Tavernes, 'Ajuntament de Simat i el Grup Muntanya Valldigna. Este és el primer estiu en què es posava en pràctica el Bus Turístic la Valldigna, i encara que el fluxe de visitants ha estat insignificant, és un camí pel que cal insistir, i que pot ser fructífer, sobretot si s'estén l'oferta a altres centres turístics com Gandia, Cullera o Oliva.
Segons els comerciants de la costa de Tavernes, "esta experiència turística ha sigut acollida amb gran interés pel visitant de la platja, atés que li dóna una oportunitat d'eixida d'oci cultural".
El Bus partia cada divendres de l'Oficina de Turisme de Tavernes. Una guia anava oferint informació sobre la Valldigna i es visitaven els llocs d'interés de la vall, especialment l'antic monestir de la Valldigna.
L'autobús va iniciar els recorreguts el 24 de juliol i va realitzar sis eixides fins al 28 d'agost.
Segons l'Associació Cultural de Comerciants i Empresaris de la platja de la Valldigna, l'autobús ha contribuït a explicar la història i els orígens de la Valldigna, i de monuments com l'antic monestir de Simat o l'antiga Mesquita de la Xara.
"La gent s'ha interessat per l'existència de la Valldigna i en general han eixit contents de l'activitat i han demanat la seua continuïtat per a l'any següent, inclús alguns van demanar la possibilitat d'organitzar altres visites per a la pròxima temporada", van indicar des de l'associació de comerciants.
Arc Iris felicita als autors d'aquesta iniciativa, encara que demana un major esforç per tal d'augmentar el fluxe de visitants. Això permetria d'estimular a Simat el naixement o enfortiment de distintes oportunitats de negoci al voltant del comerç, l'oci i altres serveis turístics, des de la creació d'una vertadera xarxa d'allotjament, fins a altres negocis relacionats.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben pensat. Així, si tot lo del "turisme rural" té èxit, podrem donar faena a uns 10 simaters. Ara, el problema es que som més de 3000 habitants i la majoria depenem directa o indirectament de una taronja en caiguda lliure. Si teniu tan bones idees alomillor quan la totalitat de la producció de taronja es faja al Marroc, li haureu donat feina a 20 o 30 simaters. Els demés, a treballar fora.

Anònim ha dit...

Qui porta això del bus? Algun ajuntament?

Anònim ha dit...

Desprésde 29 anys de govern del PSOE,
la falta de projectes e idees es dels d'arc iris.
Cada poble té el que és mereix i Simat té revetles i got plé la feina per els altres.
En les revetles la Montecarlo "serà per diners" i tinc perea de seguir i com deia el filosof qui tinga cucs que pele fulla o bé la versió de Maradona a mamarla

Anònim ha dit...

De gotetes està la mar plena.
Pensa tu també un altra boa idea, i ja tenim dos bones idees.
Si la quarta part dels 3000 simaters i simateres pensarem una bona idea, ja en tindriem 750.
Pues això, pensa i proposa tú també.

Anònim ha dit...

No és millor que pensen els demés, i anar queixant-se per darrere.
Aixína va Simat.

Anònim ha dit...

Perdoneu que vos diga però amb lo del turisme rural Arc Iris no ha descobert res, als 3000 habitants de Simat ja fa anys que els ronda eixa idea pel cap, el que passa es que per més que la pensem o la diguem, la xifra de 10 llocs de treball potencials no augmenta, inclus pot disminueix i tot. Mireu si va be lo del turisme rural que ha desaparegut el "projecte" (o realitat, no ho se) de tenda de souvenirs que estava enfront del convent.
Si em pregunteu que m'estime més, que moltes families simateres puguen portar un jornal a casa o que els trigos no es traumatitzen els caps de setmana per vore menys arbres, crec que obviament elegiria la 1a opció.

Anònim ha dit...

I l'opció per portar un jornal a casa es malvendre el terme? I quan el terme estiga tot urbanitzat què fem? Urbanitzem el terme del costat? Poc imaginatiu. Hi ha empreses que amb una oficina de 50 metres facturen milions, i a simat posarem milions de metres per a facturar no res. I encara haurem de pagar.

Anònim ha dit...

Jo propose visites guiades al llom de la burra doña Jimena.

Anònim ha dit...

I dale amb els trigos.
Que tenen que veure esl trigos amb la falta de feina a Simat?
Tu si que tens un trauma amb els trigos.

Anònim ha dit...

Si home si.
Els trigos tenen la culpa que l'ajuntament anterior amagara els plànols del PGOU, mentre la gent malvenia les seus terres.
Els trigos tenen la culpa que colom tinguera dos sous i es fera ric.
Els trigos tenen la culpa que la guarderia no done un bon servici per falta de diners mentre l'ajuntament lloga a la Montecarlo a 12000 euros cada actuació.
Els trigos tenen la culpa que a simat no hi haja feina mentre l'ajuntament es gasta 60000 euros en una maquineta de netejar.
Els trigos tenen la culpa que els alcaldes autoritzaren el pas de l'alta tensió.
Els trigos tenen la culpa que simat siga el paradis de la droga i els botellons.
!!! Que diferent seria Simat, si no estigueren els trigos !!!

Anònim ha dit...

No és pel terme, el vendre la terra (que són i seran en un futur tarongers improductius) ajudaria prou, però em refereixc a altra cosa. Si Simat agafa l'estratègia de golf i xalet (que reconec que no seria el més bonic) el poble podria crear el doble o el triple de llocs de treball. Esta clar que no seria feina per a tot l'any, però cada localitat deu aprofitar les seues fortaleses i Simat pot atraure a una bona colla d'"habitants" que pràcticament sols consumeixen i no venen a furtar-nos la gran quantitat de feina que s'aconseguiria, sino a descansar.

Anònim ha dit...

JO POROPOSE QUE MCARTUR AMB ELS 1500 NEGOCIS QUE TÉ OBERTS LLOGUE UN PARELL DE SIMATERS I AL METEIX TEMPS ELS DÓNE VIVENDA.
S´ACABARIA L´ATUR I EL PROBLEMA DE LA CONSTRUCCIÓ.

Anònim ha dit...

Jo crec que tal volta hi hauria feina en la construcció dels xalets.
I no és segur perquè igual la empresa que faça l'urbanització
ja té els seus treballadors.
Per lo demés feina per a 4 bars i quatre tendes.
Es deuria pensar en coses que foren reversibles. Els xalets una vegada fets, ja son per sempre, no hi marxa enrere. Si la cosa ix mal, ja no es pofria fer res.

Anònim ha dit...

Algú ha pensat si tots el xaleteros van a Simat en cotxe, on aparcaran?
O si els xaleteros es posen a viure a Simat, com cabran els crios al l'escola?
I la guarderia, como no cabran tots, entraran els que més paguen?
I si tots els xaleteros van a un acte al Serra Hall (mercat), que tenim que fer, tirar tota la plaça del Colomer per a fer-lo més gran?
Podeu seguir diguent ......

Anònim ha dit...

El del comentari del 18 / octubre / 2009 22:02 parla sense tindre ni idea i ho diu tot alrevés. Per a la construcció de xalets no cauria ni un duro en Simat, ja que això ho fan constructores grans, i sino s'heu cregueu pregunteu-li als obrers de Simat lo que han guanyat amb el magatzem nou de la Cosiva. En la resta de negocis és on es crearien llocs de treball. Es simple, amb 3000 habitants més per exemple (per a 1000 xalets) fan falta el doble de bars que els que hi han en l'actualitat, el doble de fusteries, el doble de forns, el doble pubs...etc (aquest càlcul no és exacte ja que son habitants "de temporada", però es poden obtindre molts llocs de treball, que es lo prioritari crec jo). I no son gent com els d'Europa de l'est, estos deixen prou mes diners al poble i venen a passar el seu temps lliure (no a treballar i en conseqüència a furtar-nos treball).

Anònim ha dit...

Tu què saps qui vindrà a Simat i a què vindrà o ni tan sols si vindrà? Els romanesos t'han llevat la feina a tu perquè no saps fer res. Si hagueres tingut una mínima qualificació ningú t'haguera llevat la feina. I la culpa de que tu no sàpigues fer res no la tenen els demés, ni els canyars del riu, ni els magraners del pato mut, ni les mones de cabota. Soles la tens tu.

Anònim ha dit...

al de 19/octubre/2009 15:40.
eres tonto? quina manera de faltar xe.

Anònim ha dit...

Al de 19 / octubre / 2009 13:29. Repito. Els xaleteros en un 90% no gasten els serveis de guarderia o escola, no vindrar a treballar sino a passar el temps d'oci (jubilats, caps de setmana, ponts, pasqües, estius...), vease La Drova o La Barraca. I els xaleteros crec que no aparcaran massa lluny del xalet, supose que els arquitectes de hui en dia tenen la mania de fer carrers amb llocs d'aparcament (tots els dies s'apren algo nou).

Anònim ha dit...

Hi ha que diu que li furten el treball, voldria vore l'escritures on diu que el treball és d'ell.

Anònim ha dit...

Simat va pedre el tren de l'història amb rl govern del PSOE hi hara tenim un sub-desemvolupament de més de 30 anys que no hi ha Super-regidor n'hi
dotor en Història que l'inveteixca.
Això són faves contades.

Anònim ha dit...

Val.
Suposem que no gasten guarderies ni aparcaran esl cotxes s Simat.
No fem res i després que els pegue per quedar-se, i ja tenim un altre "safarranxo" a la vista.
Una imprevisió més, per afegir a les que ja ha tingut este ajuntament els últims 20 anys.
Deixem-ho tot a la sort i la estadística.
No hem aprés res de res.

Anònim ha dit...

Si creus que no existeixen coneixements en els que podem basar-nos per portar noves estratègies i que tot depen de la sort, tu estigues tranquil, no fa falta que pensem, que tot s'arreglarà asoles, no? Es la típica frase que va pensant-se de fa 20 o 30 anys: "tot s'arreglarà asoles". I encara estem esperant.

Anònim ha dit...

El lloguer de bicicletes, un negoci potencial??? jejejejejejejejejejejejejejejejejejejejejejejejejej i no pararia de riure. I perque no monteu vosaltres el negoci arquers? Es que no vos agrada guanyar diners? Quins personatges.

Anònim ha dit...

Tens raó, els negoci de bicicletes no funcinaria.
Som tan burros que anem en cotxe a comprar el pa, a fer-nos el café.

Anònim ha dit...

Clar que sí!!! Ara un simatero et llogarà una bicicleta per anar de la Font Menor a la Font Gran. No creus que subestimes un poc als habitants? jo crec que se'n comprarien una per a sempre, i el cas es que no he fet cap descobriment, és algo obvi.
I per als visitants (que sols volen veure el Monstir) que fagen una ruta Monestir-Monestir d'un metre. També deuen estar tontos, no?
Si Simat està com està perque les idees les porteu gent com la de Arc Iris.

Anònim ha dit...

No, simat viu de les idees que has portat tu. Arrreeeee matxooooo.

Anònim ha dit...

Simat està com està després de 16 anys de Colom, d'un any de Sebastià i d'un altre any de pentapartit.
Un fent-se rics.
Altres mirant de reull que anvaven a tirar-lo.
I el pentapartit, perdent el temps durant 14 mesos per a veure qui manava.
Ahi és on hi ha que mirar els responsables, listo.

Anònim ha dit...

Clar home, si Colom fora honest, Eladi tinguera lideratge o Sebastian havera sigut l'alcalde tota la vida, Simat seria altra cosa, no? Si et pareix, hauriem patentat la manera de produïr el doble de taronges o el Monestir seria una de les set meravelles del món o la Ford s'hauria instal.lat ací, amb el terme rodejat de muntanyes i qualsevol autovia/autopista, estació de tren o capital ben lluny d'ací.

Anònim ha dit...

Potser sí tindríem polígon industrial, el fracàs escolar no estaria al 24%, el casc antic no estaria fet un axiamo, no hi hauria 500 simaters a l'atur, el poliesportiu no cauria a trossos, els joves tindrien més opcions, i no estaríem prostituint el territori per a fer dos jornals.

Anònim ha dit...

Jo crec que l'època del pack golf-2a residència s'ha acabat, ja que el turista stàndard que ho demandava era el jubilat anglés i això ha desaparegut. Inglaterra està igual de mal que Espanya. Ademés la lliura ha baixat molt (de 1.6 a 1.1), i això, junt a la pujada del preu de la vivenda en l'època de bonança, dona com a resultat que a ells (en l'actualitat)els costa comprar-se casa més del doble de lo que els costava fa 6 o 7 anys, que era quan més anglesos venien ací i quan Baldu va começar a moure el tema. Que passa? que Baldu va aprofitar l'especulació i ara està ben enganxadet. I vol fer-nos creure que encara podem agafar el tren i si ix açò avant Simat serà un poble fantasma.

Anònim ha dit...

La avaricia rompe el saco. Qui estiga enganxadet per l'acumulació de fanecades que asumisca les conseqüències dels seus actes. Sempre podrà plantar bargines.

Anònim ha dit...

No home no.
Els que han estat manant i manejant un pressupost de més 2 milions d'euros cadaa any, no tenen cap respnsabilitat.
Ells estan perque té que haver algú. Pobrets.
La culpa es de tots els altres que no sabem anar per la vida.

Anònim ha dit...

M'agrada el del comentari del 21 / octubre / 2009 18:57. Això deguem fer, analitzar les opcions, ja siga argumentant a favor o en contra, dona igual. L'objectiu és intentar preveure quins serien els resultats de les diferents (o poques) possibilitats. Per a mi deurien parar de comentar els que diuen tonteries i es passen el temps tirant-se la culpa uns als altres i mai aclarixen res. I a pagar-ho els simaters.

Anònim ha dit...

No com els de arc Iris que sempre estan diguent de tot a tots i alhora de fer propostes constructives, mos venen el catxondeo del lloguer de bicicletes. Ah! I que justet que els critiquen a tots menys a Sebas (bueno, últimament a Eladi tampoc, que a Gerardo li han pegat un toc desde las altas esferas i ell a tapar-se la boca i mirar per la pròpia butxaca. Lo de "no ens deixarem intimidar" que digueu es compleix fins que vos amenacen en fervos mileuristes, no? quina cara)

Anònim ha dit...

Ja està be de CENSURAR... no he parlat malament ni he dit cap mentida

Anònim ha dit...

Jo d'Arc Iris ja no presentaria res, perque igual dona que siga una idea brillant que un desficaci: si ve d'Arc Iris, a l'ajuntament no els fan ni cas.

I parlant de toques, que ens explique Eladi quin toc li donaren a ell per a que en 1 mes canviara d'opinió sobre el golf.
Va pasar en dos dies de ser un ecologista radical a ser un radical golfista.
Les explicacions les han de donar els qui manen i manejen els diners de tots.

Anònim ha dit...

El toc li l'han donat a eladi.