divendres, 14 d’agost del 2009

PARTICIPACIÓ CIUTADANA, NINGUNA

L’últim ple ordinari, després de dues convocatòries errònies i fallides, va ser el divendres dia 31 de juliol, a les 6 de la vesprada i sense anunciar-ho.
Un ple ordinari, on va a decidir-se l’aprovació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a enviar-lo a Conselleria, es convoca fora del seu dia habitual, a hores intempestives de calor i sense anunciar-lo. El resultat: 8 persones assistents al plenari, incloses l’assessor, la dona d’un regidor i els dos tècnics de gravació.
L’informació, la transparència, la claredat i la participació, brillen més que mai, però per la seua absència.
Un plenari on es debat la llei mes important per un poble ( el PGOU), es mereix una bona publicitat i que eixe siga l’únic punt de l’ordre del dia. D’eixa forma, hi havia més temps per a fer un debat llarg i intens, que sembla que al tripartit, no l’interessa massa, perquè ni ells mateixos han aconseguit posar-se d’acord.
Tot el contrari, després de 2 mesos sense ple ordinari, i en ple debat del PGOU, el l’alcalde no fa més que donar presses amb contestacions del tipus “tens algo més que dir..?”, “ja has acabat...?”, “passem a la votació...”.
En lloc de fomentar i enriquir el debat, l’única cosa que es busca es acabar-lo quan abans millor i que siga un debat d’allò més pobre possible, no siga cosa que isquen a la llum coses poc clares.
Van dedicar més temps del ple a parlar i insultar-se sobre lo que cobren uns i altres que a debatre de veritat el futur de Simat.
La paraula impresentable, es queda curta, però que molt curta, per a definir la situació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Se´ls acaba el temps i tots tenen presa per poder dir que han fet alguna cosa de profit, encara que el poble no participe (Agenda 21)

Anònim ha dit...

La vanitat, les ganes de figurar i el fet de demostrar qui és el que mana ací, han pogut més que el compliment del Codi d'Ètica.