dimecres, 29 de juliol del 2009

UNA CRÍTICA RESPONSABLE I BONES FESTES


UN ARTICLE DE VÍCTOR MANSANET
Regidor d'EU-Arc Iris
M’he assabentat per diversos mitjans dels “atacs” que el PSOE de Simat i els seus “acòlics” dedica al meu col·lectiu (Esquerra Unida del País Valencià i Arc Iris) i a mi com a regidor, a través de la seua pàgina electrònica. Doncs bé, la gent és lliure de pensar i publicar el que vullga. Comprenc ben bé que aquells que hem adquirit voluntàriament i desinteressadament responsabilitats polítiques ens exposem a això. Què hi farem!
Pense que els partits que governen (al nostre poble, al nostre País i a l’Estat) ho han de fer a favor del benestar comú de la ciutadania. Han d’administrar els diners dels contribuents com millor creguen, però sempre des de la responsabilitat, la lleialtat a uns principis, la generositat i el respecte a les minories. Però és també cert que les minories tenim dret d’exercir una oposició crítica a la gestió municipal precisament per millorar-la i vigilar que no es cometen abusos ni excessos (com sol passar massa sovint). I en aquest ajuntament se n’han comés, pels uns i pels altres.
No cal dir que tots no pensem igual i que tenim les nostres simpaties i preferències ideològiques. O n’hi ha que passa de tot, i també està en el seu dret. A mi no m’agrada la gent que “mana”, sinó la que comparteix projectes de futur, la que aprofundeix en la democràcia des de la participació i la transparència, la que escolta fins i tot el seu adversari, perquè qui ara ostenta el poder, demà el pot perdre per voluntat de la majoria dels ciutadans i les ciutadanes.
Personalment, em sent orgullós de pertànyer a Esquerra Unida i també a Arc Iris. I em sent orgullós de compartir les mateixes inquietuds polítiques amb persones honestes, treballadores, senzilles, d’esquerres i que estimen de veres Simat, siguen o no del meu partit. Persones que han lluitat per la democràcia i per la llibertat, que estan al costat dels més necessitats, dels més dèbils, dels més humils. O per dir-ho amb unes paraules de l’escriptor Albert Camus: “Nosaltres no estem al costat dels que fan la història, sinó dels que la pateixen”. A aquestes persones, i a les altres que no ens voten ni simpatitzen amb nosaltres, però que són honestes, dedique el meu esforç i la meua oposició crítica com a regidor. I els brinde la meua fraternitat i la meua complicitat. Sens dubte, algunes voltes m’enganyaré i altres l’encertaré, però la meua voluntat serà sempre construir una societat més justa, democràtica, solidària en un País Valencià més lliure, sobirà i ecosocialista . Al capdavall, una societat més d’esquerres.
A mi no em mou altra cosa que servir el meu poble honestament des de l’Ajuntament i des del carrer, des de ma casa, i no servir-me d’ell, com fan alguns i algunes, per a satisfer ambicions personals o absurdes aspiracions de poder (“el poder corromp, i el poder absolut corromp absolutament”). He aprés aquesta filosofia de familiars molt directes, d’amics i companys i companyes de les dos organitzacions que represente. És una excel·lent filosofia per a viure bé amb u mateix i amb els altres. I també amb la pròpia consciència.
Per salut democràtica i perquè no m’agrada perdre el temps, no sóc lector de la pàgina electrònica del PSOE local (o el que queda de PSOE a Simat). I encara menys sóc lectors d’insults anònims. Per tant, m’importen un rave les (des)qualificacions, opinions i “boutades” (eixides de to) que contra els col·lectius que jo represente (Esquerra Unida del País Valencià i Arc Iris) o contra mi mateix com a regidor, profereixen en la xarxa. La veritat és que em fa pena aquesta gent que no té més discurs que la confrontació o la desqualificació personal. Això implica un greu complex d’inferioritat, i quan es fa de manera anònima, una covardia. Però n’hi ha, de gent així, i hem de conviure amb ells.
Bo, deixem ara els polítics i les polítiques per a una altra ocasió (al final, tots resultem una mica avorrits). A tots els meus veïns i veïnes, tant el que voten o simpatitzen amb Esquerra Unida i Arc Iris com els que voten i simpatitzen amb altres partits; els que no voten ni simpatitzen amb cap partit, i també els que em desqualifiquen o m’insulten i els que, com jo mateix, ens repugna aquesta democràcia borbònica i liberalconservadora que genera corrupció i enveja; a tots i a totes, vos desitge unes molt felices i divertides festes.
Salut i República!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Tant de bombo per quatre i no rés de visites més que la cotorra i el blog del Sr.Alcalde,o del molineret.
Meyns llops....

Anònim ha dit...

Victor pareixes el més sensat dels militants d'aquesta secta però crec realment que eres el més fals. Com teniu el valor de queixar-se d'insults, desqualificacions i burles quan aquesta web és la més incendiaria i malintencionada que he llegit. Igual com fèreu en el xalet dels trigos,"la llei de l'embut" no és feu xalet que ja me'l faré jo, això si jo il.legal(que és més barat). Ara igual no insulteu que eixa tasca és meva.

Anònim ha dit...

El blog del Molineret, com tú dius, desde el 09-06-2006 que no s'actualitza.

Salut i força al canut.

Anònim ha dit...

Senyor Victor, no sé de que et queixes quan eres el primer que en la teua pàgina wep deixes que anonimament es diga el que li pareix a cadascú. Com a periodista que eres per qué no contrastes o intentes contrastar les notícies abans de publicar-les en esta pàgina que no sé on està la part revolucionària que tan a fet patir a gent d'aquest poble, molts d'ells militants del PCE, dins Esquerra Unida. Intentar aplicar un poc de sentit comú i menys insults començz en vosaltres els dirigents en presentar coses certes i no preguntes a l'aire, això té un nom i és cobardia

Anònim ha dit...

Qui va llevar el carrer al tall?, on està l'apunt comptable de l'ingrés per la concessió de barrer? Això és el que tu dius insults? Insultat em sent jo per la falta de respostes.

Anònim ha dit...

Voldría saber quina empresa ha imprimit el llibre de festes, no ho posa per ningún costat..............

Salut i força al canut.

Anònim ha dit...

Ves per on, és de Sueca, i els llibres d'Eladi s'imprimeixen a Sueca. A vore si...
Caldrà aclarir açò.

Salut!

Anònim ha dit...

Estiguent a una empresa local, va arribar una furgoneta i va descrregar 3 llibres de festes.........Supòse que l'imprenta cobrarà per llibre entregat. Al gerent de l'empresa, al quedar-se sorprés de la cuantía, li ho va preguntar, i el repartidor li va dir que ho tenía manat aixína...

Salut i fòrça.

Anònim ha dit...

El PP aquesta nit a repatit un paper on deixa a la gauche divin, com aprofitosos i altres coses serà veritat?.
És facil Sr. Alcade publique els comptes i opinarem els veins.

Anònim ha dit...

Ja han eixit els dels comentaris dels gastos de reprerentació.

Anònim ha dit...

Lo normal, no??? Volem saber on estem representats, a ca Perrín???..................

Salut i fòrça..........

Anònim ha dit...

La llei de l'ambut dels xalets sembla que també li ha vingut bé a Colom, a Juli, al pare d'Agustina ,etc ,etc.

Anònim ha dit...

VIVA ESPAÑA !!!!!!!!!!