dimecres, 17 de juny del 2009

QUÈ HA PASSAT A LES FOIES?

Tan simple com senzill. Quan l'Ajuntament decideix executar el projecte d'asfaltat de camins i demana subvencions (primer semestre de 2008), havia d'haver fet una provisió de fons per a finançar la inversió de l'asfaltat de camins en el cas de que la subvenció sol.licitada no arribara al cent per cent del cost del projecte, com finalment ha passat.
Ara la subvenció concedida només cobreix el 50% del cost, i en condicions normals la corporació local hauria de fer-se càrrec del 50% restant, sobretot perquè es tracta d'una actuació sobre camins públics.
No obstant, el multigovern ha preferit carregar part del cost sobre els veïns de les Foies, tractant de convéncer-los de que és la millor opció, i advertitnt de que en cas contrari es renunciria a la subvenció.
I perquè ha fet això l'Ajuntament? Arc Iris té una teoria. L'Ajuntament no vol fer-se càrrec del 50% del cost del projecte perquè el marge que té per a invertir ha pensat destinar-lo a altres coses, com ara l'adquisició d'una màquina de neteja de la via pública que costa al voltant de 50.000 euros.
A mé a més, com que del procediment emprat per a decidir el pagament, una assemblea veïnal, no se'n deriva cap obligació legal de pagar, ara ens trobem amb que uns volen pagar i altres no.
La postura d'EU-Arc Iris és la següent: L'Ajuntamnet ha d'assumir la totalitat del 50% del projecte que no està subvencionat, i no té perquè carregar la inversió sobre els veïns, ni els veïns tenen perquè fer front a una inversió pública sobre camins públics. A més, d'eixa forma ens estalviarem enfrontaments entre els veïns que volen pagar i els que no volen pagar, i també greuges comparatius.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

TONTO EL QUI PAGUE.
L´AJUNTAMENT SE N´HA DE FER CÀRREC I NO ELS VEÏNS

Anònim ha dit...

És veritat que s'ha notat la falta de previsió al demanar la subvenció.
Caldria haver pensat, que no era fàcil que te la donaren al 100%.
Ara el lio ja està montat.

Anònim ha dit...

Estimats veïns de Simat i Les Foies . Com podeu imaginar-se sóc un veí de Les Foies. Estos dies estâ parlant-se molt de nosaltres. Crec que això és bo. Fins ara crec que no sabien ni que existiem. Amb esta polèmica, (que alguns interessats estan creant) crec que ens tindran més en compte, i ens podran donar solucions per a altres problemes que ens afecten , encara que siga amb subvencions del 75% que, BENVINGUDES SIGUEN, i no del 100% com a tots ens agradaria. Sols em queda donar les gracies, als que han sigut capaços de demanar la subvenció, i als que siguen capaços de executar-la, encara que ens coste uns pocs euros. Sols espere disfrutar d'uns bons camins ben prompte.
GRACIES A TOTS.

Anònim ha dit...

Jo vaig estar l'altre dia a la reunió dels veins de les Foies, i em va pareixer vergonyós, i també vore a Sebastianet fer un mitin, quan li se va donar la paraula per a que explicara perque havia demanat uns camins i no atres, i també em va donar vergonya vore a son pare insultant a un representant democratic de lajuntament, la dreta com sempre, i una cosa, Esquerra Unida dels comentaris que llisc asi del seu costat, ho pagareu com Anguita, fent que la gent solvide de vosatres..

Anònim ha dit...

Malauradament, la gent sempre s'oblida dels que no manen.

Durant 16 anys no hem vaig poder oblidar de Colom, i ara mira, ja quasi ni me'n recorde d'ell.

Que curiós.

Anònim ha dit...

Val la pena oblidar a Colom, ara ell si que recordara d ´on s´ha fet ric. Que vengonya, que diga que es d´esquerres. Estem actuant com la dreta, sempre tan corrupta.

Anònim ha dit...

Ara resulta que aquesta polèmica és interessada però al mateix temps se n'alegren de la polèmica perquè ara es tindrà més en compte als veïns de les Foies. Eixa és la forma d'agrair-ho.

Anònim ha dit...

com sempre, la culpa serà d'Arc Iris, però si ells no li donen publicitat al tema, ningú s'entera de res.
Sols els que van i els que organitzen.
Pues això, com sempre.