dijous, 4 de juny del 2009

ESQUERRA (REPUBLICANA) DÓNA UNA ALCALDIA AL PP A LA MARINA ALTA

El PP es farà en els pròxims dies, excepte sorpresa, amb una altra alcaldia en la Marina Alta, la del municipi de La Vall de Laguar, després que ahir es registrara una moció de censura en la localitat, fins ara amb govern del PSPV, avalada pels tres regidors populars i un edil triat en les llistes d'ERC que, abans de rubricar el canvi de govern, va tindre el "detall" d'abandonar les files republicanes. La moció de censura en este xicotet municipi de la Marina Alta -amb recursos hídrics fonamentals per a l'abastiment de la costa, especialment, de Calp- serà la tercera que el PP impulsa durant l'actual mandat municipal amb el suport de trànsfugues després de les que li van facilitar la vara de comandament a Dénia i La Vila Joiosa.
La Vall de Laguar porta anys regida per Juan José Puchol, alcalde amb EU i que, posteriorment, va mantindre el govern amb els socialistes. Els comicis de 2007 van mantindre el PSPV com a força més votada amb tres edils, els mateixos que el PP. La clau va quedar en mans de Josep Manuel Barber, únic edil d'Esquerra, la marca electoral de la sucursal valenciana d'ERC, el partit de Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident del govern català, i de Joan Puigcercós. Inicialment, Barber, que va ocupar un lloc en la llista d'ERC per Alacant en les eleccions generals de fa un any, va entrar en el govern amb diverses delegacions.
L'operació, que farà primer edil al popular Francisco Gilabert Mengual, ve gestant-se des de fa unes setmanes. A finals d'abril, el regidor republicà va optar per deixar les seues delegacions. Llavors, la direcció de la federació valenciana d'ERC va avalar la seua decisió encara que dissabte passat, després de desvelar-se les negociacions, es va desvincular per complet del regidor a qui atribuïxen la construcció d'una vivenda il·legal, element que esgrimixen per a justificar el seu distanciament. Amb este edil fora de la disciplina d'Esquerra, al partit de Carod-Rovira i Puigcercós li restarien a penes quatre regidors en tot el País Valencià -dos a Xixona, un en Sueca i un altre a Simat-, l'exigu respatler electoral que va aconseguir en els comicis municipals de 2007.
La direcció provincial del PP mantenia contactes amb el regidor Barber des de fa dies però volia que este passara al grup de no adscrits abans de rubricar el vot de censura contra el socialista Juan José Puchol que, entre el seu grup de regidors, compta amb el diputat provincial Paco Carrió, exsecretari comarcal del PSPV en la Marina Alta. Els flocs de l'operació no es van tancar fins ahir mateix quan, a primera hora de la vesprada, es va conéixer que la decisió ja estava en el registre del consistori. És a dir que, una vegada més, la moció de censura de La Vall de Laguar ve avalada amb el vot d'un trànsfuga com els populars ja van fer a Dénia, on Ana Kringe va desbancar el Govern de PSPV amb el vot d'un edil que havia sigut triat en la llista socialista; i en La Vila Joiosa, localitat de la Marina Baixa en què el PP va aconseguir el suport d'un edil que va abandonar el seu partit per a alçar el seu candidat a l'alcaldia.
La direcció provincial del PP que encapçala José Joaquín Ripoll està entestada a aconseguir una xifra històrica d'alcaldies i arribar als 95 municipis - dels 141 de la província- sota control del PP. I, amb totes les operacions que tenen en marxa, ho poden aconseguir en les pròximes setmanes. El moviment en La Vall de Laguar ja pareix, a falta de la votació, encarrilat a pesar de com era de complicat quadrar un pacte entre el PP i un edil triat en el seu dia en les llistes d'ERC.

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Com que tots els partits tenen tant poca gent, deixen entrar a qualsevol que vulga apuntar-se.

I després passa el que passa.

Algú s'estranya?

Anònim ha dit...

Izquierda Unida ha arrebatado la Alcaldía de la localidad malagueña de Ardales al PSOE con el apoyo de los dos concejales de Falange Auténtica.

Anònim ha dit...

Si eixe alcalde malagueny del PSOE era com Colom, han fet bé de llevar-lo.
A pastar fang tots els que en nom de l'esquerra fant tot lo contrari de lo que deurien fer.

Anònim ha dit...

I Juan Jose Puchol es com colom?

Anònim ha dit...

Jo no ho sé.
Sols dic que si era com ....

Anònim ha dit...

a todas partes cuesen habas....

Anònim ha dit...

A la Vall de Laguar és bo el PP i a Simat no ho era?
Com quedem Serreta?
O és que teniem ganes de manar?

Anònim ha dit...

Si algú dubta que Serra tenia ganes de manar, simplement és que no el coneix.

Anònim ha dit...

El que ha passat a eixe poble és el que passa a Simat. Poden més les discrepàncies personals que les afinitats polítiques. I en aquest joc, el primer que entra és Arc Iris, partit que va nàixer contra la figura d'una persona. Hauríeu pactat amb el dimoni per fer fora a Colom.

Anònim ha dit...

LA figura d'una perosna que fea el que li donava la gana, i no precisament d'esqueres.
Jo també hauria pactat amb qui fora per tal de fer fora a Colom.
Colom tenia prou més contraris que Arc Iris, lo que passa és que uns per por i altres per pena, ningú xistava.

Anònim ha dit...

Poca gent dubta de que Colom no era d´esquerres, ja s´ha vist, no ? tot parauletes de bon xic, pero ens la ha clavada a tots per ón ha pogut.

Anònim ha dit...

Colom ja no està i Arc Iris continua.
Jo no se com ni perquè va naixer. Però si que se, que si no haguera segut per Arc Iris,, molts no ens haguerem assabentat de res.

Anònim ha dit...

Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) no avala la possible moció de censura de la Vall de Laguar que donarà l'alcaldia al PP

Esquerra Republicana de Simat de la Valldigna informa estar totalment d'acord en el comunicat que ha emès Esquerra Republicana del PV.

Més info: http://www.esquerra.cat/simatdelavalldigna

Anònim ha dit...

Esquerra (Republicana) de Simat s´ha venut al millor postor per agafar càrrecs i no està en condicions d´avalar res perquè són uns aprofitosos acaparadors,
Que s´ho disfruten que ja els queda poc.

Anònim ha dit...

Avui aniré a votar i li donaré el vot a un partit que no li done els vots al PSOE.
Eh, Esquerra Republicana?
Eh, BLOC?

Anònim ha dit...

En sembla molt correcte
Al menys és un criteri per a votar.

Rosa Aguilar ha dit...

A la vall de l'aguar no es bo el PP i a Simat si?
redeu arquers ,no sabeu on esteu.

Rosa Aguilar.

Anònim ha dit...

Si el PP ha arribat a manar a Simat ha sigut gràcies a les polítiques de dretes que ha fet el PSOE de Colom, que li han preparat el camí.

Felipe González

Anònim ha dit...

La politica que ha fet el PSOE de Simat ha segut completament de dretes. El PP de Simat és mes moderat que ells. Colom = dreta. No ha aceptat mai decisions de la resta de regidors. Dialec= 0