dimecres, 13 de maig del 2009

MAINAR VIATJA A VALÈNCIA PER A NEGOCIAR EL PGOU

Foto presa amb vol de parapent per un membre d'Arc Iris llançat des de la Font del Cirer dotat amb càmera d'un sòl ús de carrette, i posteriorment revelada de forma altruista per Alfredo Donet.
.
L'alcalde de Simat, Eladi Mainar, viatja hui a València per a negociar l'aprovació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) amb els responsables de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge. Mainar explicarà als responsables autonòmics d'urbanisme que l'Ajuntament de Simat ha incorporat les correccions exigides, entre elles la qualificació com a sòl agrícola comú de la zona on inicialment s'havia previst un camp de golf i 1.400 habitatges.
La Conselleria no exigia eliminar aquest macroprojecte, només considerava insuficient la franja de protecció del monestir, encara que l'Ajuntament de Simat ha optar per deixar en stand by el golf per tal de tirar endavant la resta de l'ordenament urbanístic, que entre altres coses permetrà executar el polígon industrial.
Cal parar atenció, però, en que el macroprojecte del golf només queda en "stand by", atés que la qualificació de sòl agrícola deixa la porta oberta per a reprendre el golf quan el sector de la rajola recupere l'alè. Això tranquilitzarà de moment a aquells grans empresaris que hi van invertir amb l'adquisició de sòl al Mig l'Horta, entre els qui hi ha el més important comerciant de taronges de la Safor, qui va adquirir una superficie d'entre 50 i 80 fanecades quan a Simat encara no ningú sabia res del golf.
D'altra banda, han passat deu anys des que Simat es va plantejar l'aprovació del PGOU, i encara no ha estat possible, el que dóna fe per una banda del tens equilibri de pressions, i d'altra fa palesa la incompetència de les persones que han governat Simat durant eixa dècada.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe jo també vull tirar-me en parapente.
On es això?

Anònim ha dit...

Jo també.

Anònim ha dit...

Sisplau, quan acabeu de volar en parapent, mireu si podeu aclarir com ha quedat això del PGOU.

Anònim ha dit...

hosti quan em vaig tirar jo amb nau espacial les fotos eixien mes borroses.
assomat que em torne a tiraaaaaaaaaaaaaaaar.

Anònim ha dit...

Jo et diré ocm queda el PGOU.

Intentaran aprovar-lo amb posant l'horta com a terreny no urbanitzable d'ús comú.

Si més avant, veuen l'oportunitat, canviaran l'ús comú pel d'urbanitzable i siga com siga (referèndum inclòs), intentaran claver el golf i uns quants xalets.

És així de simple.