dimarts, 7 d’abril del 2009

VÍCTOR MANSANET ÉS ELEGIT NOU SECRETARI DE CULTURA D'EUPV

Víctor Mansanet. (Foto: Ximo Caffarena)

Des del dissabte passat, el regidor de Simat i coordinador comarcal d’EUPV Safor-Valldigna, Víctor Mansanet, és secretari de Cultura de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià i formarà part, per tant, de l’equip que presideix Marga Sanz, coordinadora general de la formació d’esquerres.
Víctor Mansanet va ser elegit el passat 7 de març, en el marc de la X Assemblea de país, membre del Consell Polític Nacional d’EUPV, màxim organisme entre assemblees. El dirigent simater es va presentar en representació del corrent Nacionalistes d’Esquerres, que finalment va consensuar amb el Partit Comunista del País Valencià, Espai Alternatiu i els independents de Glòria Marcos la inclusió d’un represetnant del seu corrent en la llista unitària que encapçalava la fins aleshores secretària general del PCPV.

NOVA DIRECCIÓ POLÍTICA

A més de Mansanet, resultà elegit membre del Consell Polític Nacional en representació de la comarca Safor-Valldigna el coordinador de Gandia, Xavier López, qui pertany a Nacionalistes d’Esquerres, un corrent que es va crear en març del 2007 i del que formen part els regidors Antoni Vercher, de Benifairó de la Valldigna; la portaveu comarcal, Karina Vercher; i el periodista Pere Alberola. Aquest corrent va nàixer a les comarques centrals del País Valencià, i té representants a les comarques del Nord, la Marina Alta, la Marina Baixa, l’Alcoià, el Camp del Túria, el Camp de Morvedre, l’Alacantí, la Ribera Alta, la Ribera Baixa, l’Horta, la Vall d’Albaida i la Costera.
En la nova executiva que presideix Marga Sanz figuren els diputats Marina Albiol i Lluís Torró; el poeta Pere Bessó; la regidora de Polinyà, Estafania Candel; el coordinador de València ciutat, Amadeu Sanchis; i l’alacantina Maite Gabaldón, entre d’altres. Exercirà de portaveu de l’executiva, Ignasi Blanco; i de secretari d’oganització, Guillem Sampedro. Aquesta executiva s’ha renovat en un 61% i a rebaixat considerablement la mitjana d’edat.

CORRENT ECOSOCIALISTA I NACIONAL

Nacionalistes d’Esquerres es defineix com un corrent ecosocialista. En aquest sentit, Víctor Mansanet declara que “el model de creixement acutal està esgotat; la sostenibilitat és el nou gran repte global”, i afirma que “el nostre projecte socialista de futur no renúncia a les seues arrels utòpiques, emancipadores i democràtiques”. Aquest corrent ideològic aposta pel dret d’autodeterminació i treballa a favor dels drets nacionals del poble valencià. “Lluitarem perquè l’Estat espanyol reconega el seu caràcter plurinacional i de diversitats socioculturals i lingüístiques”, apostil·la el dirigent d’EUPV.
Víctor Mansanet ha declarat que des de la seua organització “estem impulsant i donant suport a la creativitat, la innovació, el talent cretiu i els processos culturals que es desenvolupen sobretot al marge de les demandes de mercat”. El dirigent ecosocialista s’ha compromés al mateix temps a “desenvolupar estratègies alternatives de comunicació i informació per tal d’intensificar la participació ciutadana en propostes culturals de dificil accés per a les persones més humils”.

IDENTITAT CULTURAL

Finalment, Víctor Mansanet destaca que un dels principals d’EUPV és donar tot el suport al reforçament de la identitat cultural del poble valencià a través de l’aplicació de polítiques decidides en qüestions d’idioma (requisit lingüístic, vertebració institucional de l’àrea lingüística catalana); manifestacions artístiques, especialment les musicals, audiovisuals i literàries; i el respecte a la pluralitat que aporta la mundialització del patrimoni cultural. “Resulta vergonyós i intolerable —assenyala el secretari de cultura d’EUPV— que les autoritats autonòmiques i provincials, i algunes de locals i les emisores públiques Canal 9 i Ràdio 9, marginen els músics que canten en valenci; o que es marginen els escriptors i escriptores que publiquen en català”. “Ni podem ni devem consentir-ho”, conclou Mansanet.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No sóc votant d'Esquerra Unida i encara menys militant, però m'alegre que un simater destaque en la seua activitat. Les meues felicitacions a Víctor, a qui li destige molta sort.

Anònim ha dit...

A vore si les coses ixen bé, perquè fins ara, els exemples de simaters que han destacat en política son prou vergonyosos.

Anònim ha dit...

Enorabona Victor

Anònim ha dit...

Enorabona Victor, endavant i que et vaja molt be, t´ho mereixes pel teu treball i per que saps escoltar a la gent, que és el que importa.

Anònim ha dit...

Felicitats Victor, sobre tot per que eres bona persona.