divendres, 3 d’abril del 2009

SIMAT ACUDEIX A LA FIRA DE TURISME AMB ARNADINS I PASTISSETS DE BONIATO




Dalt, stand de Simat a la Fira. Baix, arnadins per a la Fira de Turisme.


Dins del programa de degustacions gastronòmiques de la cinquena Fira Internacional de Turisme, que s'inaugura hui a València, Simat oferirà al pavelló de Turisme d'Interior (pavelló 2, nivell 2) degustacions d'arnadins i pastissets de boniato. Tot dolcet i un tic folclòric. Ja posats hagueren pogut incloure la coca de dacsa amb sardina i llonganissa, uns figatells, o uns botifarrons amb allets tendres de les nostres carnisseries.
D'altra banda, Simat organitza al llarg dels tres dies que dura la fira concerts del Grup Ensemble de Clarinets "Clar-i-nets", que interpretarà bandes sonores i danses del món.
A més, Simat presentarà la ruta turística urbana batejada amb el nom de Tresors, que proposa un passeig urbà pels principals llocs d'interés del municipi, al que se li pot seguir el rastre a través de tot un seguit de petjades de ferradura que la nostra regidoria de Turisme ha escampat arreu del poble.
L'esforç és important. Ara bé, que ningú espere una llau de turistes a Simat arran de la participació a la Fira de Turisme. L'oferta turística es consolida al llarg dels anys i Simat tot just acaba de començar en la seua promoció en adonar-se'n, encara que tard, de que el turisme és la principal alternativa davant el desastre de al taronja. A més, l'oferta de serveis d'allotjament i de rebosteria és encara inexistent.
Arc Iris recomana que, a banda de la participació en fires internacionals, Simat concentre la seua promoció en mercats més viables, com ara les grans concentracions de gent als estius als municipis del litoral. A Simat no arribaran turistes japonesos ni nordamericans, però serà més fàcil que els centenars de milers de persones que passen les seues vacances a les plages de Gandia, Cullera, Dénia o Benidorm opten per fer una escapada a llocs com Simat, que llevat de Gandia, és el principal atractiu de la Safor.