dijous, 2 d’abril del 2009

PER FI, ALGUNA COSA TANGIBLE


Estat de la Font Gran després de les prospeccions realitzades dimarts.
.
Les obres de millora de la ribera del riu Vaca es poden donar per començades després de que l'empresa contractada per a executar els sondejos previs haja realitzat dimarts passat diverses prospeccions a la zona de la Font Gran, on d'altra banda, s'ho va deixar tot enfangat després d'haver perforat, com mostra la imatge.
És la primera cosa tangible a Simat després de tants anuncis d'actuacions que no acaben de visualitzar-se. Les obres del Pla Zapatero haurien d'estar ja en marxa i no ho estan, les obres del Pla Camps no estan ni decidides i no tan sols hi ha proposta del multigovern, i les obres de millora de la ribera del riu Vaca estan anunciades si més no des de fa cinc anys.
Cal advertir, pel que fa a les obres del Pla Zapatero, el retard en l'inici, la qual cosa impedirà a l'actual alcalde, Eladi Mainar, tallar les cintes. Arribats a abril a Mainar li queda just un any a l'alcaldia, i a la vista de que les obres ni han començat ni tenen pinta de començar aviat, serà improbable que estiguen enllestides abans del relleu a l'alcaldia, almenys en la seua major part.
Pel que fa al projecte de laminació, per a fer les prospeccions un camió va creuar dimarts la Font Gran, i el personal encarregat va mostrar els seus dubtes a l'hora de circular pel voladís que cobreix la baixada d'aigua, i fins i tot va fer les seues comprovacions per tal d'assegurar-se'n. Caldra fer-s'ho mirar, no siga que un dia el trailer de la Montecarlo acabe dins la Font.
Tot i això, i malgrat les millores que suposarà per a la trama urbana que envolta al riu Vaca a Simat, Arc Iris insisteix en que el projecte que va a executar el Ministeri de Medi Ambient no té altre objectiu que retindre aigües per tal de dessecar les marjals de Tavernes, la qual cosa per definició constitueix un delicte, i així ho va fer constar Arc Iris a les seues al.legacions.
Les obres de millora no són més que una compensació per tal de que els simaters fem els ulls grossos davant la dessecació de les marjals per a que a Tavernes facen megapais.
Arc Iris ha argumentat des del primer dia que Simat mereix inversions estatals sense necessitat de que les obres es plantegen com a contraprestacions per una malifeta.
Les obres, però, han començat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

M'havia fet asiduo de la cotorra ,però en costa tornar a vosaltres ja que pareix ser que té la grip aviar.
El govern municipal no té rés a dir d'aquestes obres o és que no té jurisdicció?.