dimarts, 21 d’abril del 2009

MAINAR ENCARA EL SEU DARRER ANY A L'ALCALDIA


Mainar Cabanes i Brines Sirerol, alcalde i alcaldessa en potència.
D'ací a un any el socialista Eladi Mainar haurà de cedir la vara a la candidata del Bloc, Agustina Brines, d'acord amb els termes amb els que es va negociar la moció de censura que va desallotjar al PP de l'alcaldia de Simat.
Mainar porta ara poc més de huit mesos a l'alcaldia, i a mitjan abril de 2010 haurà de facilitar el relleu per a que la candidata del Bloc accedisca al càrrec. L'alcalde socialista haurà de valorar aleshores si en termes polítics ha estat rendible això que han anomenat Pacte de Progrés, per a que la candidata del Bloc accedisca al càrrec durant el que serà l'any més fructífer del mandat, el periode en el que s'acabaran totes les obres dels plans anticrisi dels governs estatal i autonòmic, i que li permetrà encarar les eleccions de 2011 des de la "pol position" que representa l'alcaldia.
Al llarg dels huit mesos que Mainar porta a l'alcaldia tot just si ha tingut temps de reorganitzar la màquina administrativa i guardar els equilibris que imposen les pretensions i ambicions dels seus socis, Bloc i Esquerra (Republicana). Governar i guardar la roba no és fàcil, i és el que ha estat fent l'alcalde socialista.
El PSPV haurà de fer front a més a un altre llast: l'opinió pública no ha percebut hui per hui el Pacte de Progrés com una millora en la gestió, tot i que s'hi posa voluntat, sobretot als àmbits turístic i cultural. A la retina col.lectiva s'ha imprés amb més força la urpada de la pujada d'impostos que els intents de fer del turisme una font d'ingressos. A més, les desavinences entre els socis del trio en temes clau, com ara l'urbanisme, han quedat paleses, tot i que ara es tracte de difuminar eixes desavinences sota un referendum que no servirà més que per a legitimar els canvis de postura del Bloc i Esquerra (Republicana).
Altre dubte encara no aclarit i que no passa desapercebut per a l'opinió pública és el futur d'Eladi Mainar una vegada lliure la vara a Brines Sirerol. Romandrà Mainar a la corporació?
El compte enrere ha començat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

12 mesos i deixa pas a David, o serà
capaç de volre repetir ?

Anònim ha dit...

Eladi sabrá, però la gola de manar fa fer coses molt rares.
Deixar-li l'últim any de legislatura a un altra candidata, és un fallo garrafal.
Però clar, si volia manar, jo ho ha aconseguit.

Anònim ha dit...

I esteu segurs que o farà? lo de deixar-li l´ultim any?

Anònim ha dit...

No ho sé. De Maimanar tot es pot esperar.

Anònim ha dit...

Prou desprestigiat està ja a Simat, com per a seguir fent més coses rares.
Ell sabrà.

Anònim ha dit...

Simat desprestigiat?
Si,quan manava el PP .

Anònim ha dit...

No t'enteres de res.
Dic que el desprestigiat es Eladi, no el poble.

Pero si vols que anem per ahi, sembla que en 20 anys de Colom no has notat cap desprestigi.
Solos l'has notat l'any del PP.
Que curiós.

Anònim ha dit...

Collo com està fent-se Eladi, d'ací uns mesos el PSOE ja tindrà 2 regidors de més de 100kg segur. Un poc de dieta mediterrània perfavor.