divendres, 3 d’abril del 2009

LA WEB D'ARC IRIS FA UN ANY




Vora cinc-cents articles publicats, i prop de quaranta mil visites és el balanç del primer aniversari de la web d'Arc Iris, una experiència pionera a Simat que, es vullga o no, ha contribuït a dinamitzar el debat polític i social a l'àmbit local. Ningú podrà negar que esta web ha donat l'oportunitat als veïns de Simat de conéixer assumptes dels que no havien estat informats abans, i que s'han tret a la llum assumptes que es pretenien ocultar.
Ens han eixit fins i tot imitadors, encara que, amb tots els respectes, de molt baixa qualitat.
La web d'Arc Iris es pot considerar la primera experiència de premsa diària a Simat. Mai abans s'havia proporcinat informació a diari de l'actualitat local, ni s'han publicat tants reportatges, ni tants articles d'opinió, ni s'han fet tantes denúncies. Si ferem un recull de tots els llibres de festes publicats a Simat al llarg del temps, possiblement no arriben al nombre d'articles publicats a esta web en només un any.
D'altra banda, un dels principals assoliments ha estat el fet d'haver trencat l'hegemonia de la premsa tradicional. Ja no és necessari passar per Levante o Provincias per a difondre fets i notícies o per a publicar una opinió.
I com a web vinculada a un partit polític, hem soterrat de forma definitiva l'arcaica pamfletada com a mitjà de difusió, i de pas hem estalviat en el consum de paper. I tot i estar vinculada a un partit polític, la web ha estat oberta a tots aquells que han volgut vessar alguna informació o donar el seu punt de vista. I seguim estant oberts a totes les formacions, excepte per a Esquerra (Republicana).
Al llarg d'aquest any només hem de lamentar alguns episodis d'intolerància per part d'algunes persones que no accepten que es diguen coses més enllà del que elles voldrien que es diguera. Això ens ha obligat, tot i tindre molts pocs recursos per a mantindre viva esta web, a destinar esforços per tal d'anar en compte. És evident que algunes persones es sentirien més còmodes si esta web baixara la persiana, però hui per hui, i amb totes les nostres limitacions, la web té intenció de celebrar més aniversaris.
Arc Iris vol felicitar també als lectors que al llarg d'este any han estat fidels a la web, perquè sense ells no tendria sentit generar tot el volum d'informació que s'ha generat. La comunicació no existeix sense el receptor.
Arc Iris es compromet a millorar la web i a mantindre el servei interactiu, tot i les limitacions dels nostres recursos.
Que l'any que ve pogueu seguir informant-vos com ara a través d'aquesta web.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si ls cosa dura.
No sempre estic d'acord en la informació que es dona, però al menys, les coses es diuen i es fan públiques.
Això ja és un bon avanç.

Anònim ha dit...

Enhorabona ,però jo voldria una mica més de crítica cap a la dreta cavernícola de Simat que al cap i la fí és el nostre enemic natural.

Anònim ha dit...

En sembla greu que no obriu la web a ERPV ja que Joan Serra no és ERPV,ja que a dures penes és representa a ell mateix, voler-lo equiparar amb ERPV em pareix insultant per la vostra part.

Anònim ha dit...

Si una persona està on està, és perquè els militants volen.

Anònim ha dit...

Collo, censureu barbaritats. Comentaris sense insults i com no vos interessa censureu més que Franco. Manipuleu molt.

Anònim ha dit...

Que raro, el comentari de abans no l'heu censurat, aneu miillorant.