divendres, 10 d’abril del 2009

CRISI DE GOVERN A CAUSA DEL MODEL URBANÍSTIC


Eladi Mainar amb l'alcalde de Castellar de la Frontera (Cadis), on va viatjar per comprovar els avantatges del megaurbanisme lligat al golf mentre el seu regidor d'urbanisme anunciava un PGOU sense golf.
El regidor d'Urbanisme de Simat, Joan Serra, feia saber ahir mateix a través de la premsa que el govern local havia renunciat al camp de golf i a la macrourbanització annexa i anava a sotmetre a aprovació un Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del que quedava exclòs el camp de golf. I a més assegurava que la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge estava a punt de donar el vist i plau després de cinc reunions amb els seus responsables. Una afirmació aventurada, perquè a Simat no hem conegut cap procés d'exposició pública de cap PGOU.
El mateix dia que el regidor d'Urbanisme informava d'això a través de la premsa, el PSPV inseria un escrit a la seua web en el que es reafirma partidari del camp de golf com a mesura per al desenvolupament de Simat. Podeu vore la nota del PSPV al següent enllaç: http://www.socialistes-simat.com/?p=83.
Les contradiccions entre els socis del govern local són serioses, sobretot perquè afecten a allò més important que Simat té ara damunt la taula: el model urbanístic. Arc Iris ja va pronosticar que les diferències al multigovern es farien paleses en quan s'hagueren de prendre decisions importants.
A més de les contradiccions, el fet deixa al descobert certa descoordinació. Mentre Serra va pel seu compte fent anuncis, el PSPV tarda només unes hores en desmarcar-se. I el Bloc encara no sabem què en diu.
Els arguments que utilitza el PSPV per defendre el golf, d'altra banda, són un desgavell. La web dels socialites qualifica d'estereotip ideològic el fet d'oposar-se a megaurbanitzacions. És a dir, la lluita per la sostenibilitat i contra l'especulació són ara estereotips ideològics. Si el PSPV haguera planificat aquesta actuació sense haver promogut l'especulació, potser ara Simat estaria uns anys per davant.
Arc Iris té constància de les fortes presions que rep el PSPV dels grans inversors que compraren terres a Simat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no se si l´agenda 21 serà bona o mala . Victor el que si se es que el que van fer el altre dia en l´agenda 21 es ot una mentira ( estava sentat amb tu) no se i les intencions son bones o no però que de 70 persones 55 siguen dones i de avançada edad no crec que això siga l´opinio del poble no?
I no em val com escusa que es va fer bando i erem els que es presentaren per que tu saps masa be que això i eixa no es l´opinio del poble, tal volta d´uns cuans que allí estaguerem ( jo no ).... ja parlem

Anònim ha dit...

És lo que no és i és que no hi ha mot que siga capaç de dir tot lo veritablement ell és i és que és tant ,és tant que aplicar-li un mot per a dir tot lo que ell és ,ho trobe un fracas i en quedo curt i en quedo curt i en quedo curt perqué no hi ha mot per dir tot el que ell és n'utilitazarem dos mots :
"SUPER-REGIDOR"

Anònim ha dit...

Mira que bé , lo que li agrada viatjar a Eladi, gratis, aixo s´ha trobat ara......que sort!

Anònim ha dit...

Per cert ningu aclarit encara quans sous d'alcalde és pagaren en el mes d'agost 1? 2? 3? algu ho sap.

Anònim ha dit...

que el PSPV té presions dels grans inversors?
Però anem a veure, el PSPV no té un programa i representa una part de la gent?
O serà tot una mentira?