dilluns, 27 d’abril del 2009

COMENCEN LES OBRES DEL PLA ZAPATERO


Prohibició d'aparcar a la plaça de l'Església des de hui a les 7 del matí.
.
L'ajuntament de Simat havia previst començar hui dilluns algunes de les actuacions incloses en el Pla de Finançament Local del Govern central (Pla Zapatero), com ara la millora de la plaça de l'Església, on des de divendre hi ha instal.lats senyals que prohibeixen aparcar a partir de les set del matí de hui dilluns a causa del començament de les obres. Tot i això, i malgrat que els veïns sí han retirat els vehicles, a les set i mitja del matí encara no s'hi havia presentat ningú.
I com que no hi ha hagut explicació pública dels projectes que es volen executar, Arc Iris confia que l'actuació prevista a la plaça de l'Església respecte almenys les quatre palmeres que han sobreviscut a la fòbia colomista contra la vegetació urbana. Fa uns anys la plaça tenia huit palmeres i un ficus. Van desaparéixer la meitat de les palmeres i el ficus.
Cal recordar que Simat invertirà els 600.000 euros que li corresponen del pla d'estímul de l'economia del Govern central amb la reordenació i millora urbana de la plaça de l'Església, la plaça del Colomer i la Font Menor, la conversió del mercat en una sala multiusos a temps parcial, i la reparació de desperfectes al cementiri.
Arc Iris està d'acord amb la rehabilitació d'espais urbans, però critica l'obra prevista al mercat, i la reparació del cementiri, que s'havia d'haver fet amb recursos propis i ordinaris, i no amb fons extraordinaris.
Pel que fa a la reconversió del mercat en una sala multiusos a temps parcial, representants de l'empresa adjudicatària de l'obra han confirmat a Arc Iris que el projecte és una "animalada" en la seua vessant tècnica.
I en opinió d'Arc Iris, també ho és en la seua vessant social. El que es vol fer amb el mercat fa palesa la manca de previsió a l'hora de dotar a Simat d'una casa de la cultura en condicions. A més, ara que ha quedat sense utilitat la planta baixa de la Casa de la Cultura, on abans hi havia els metges, no s'entén l'actuació al mercat. Potser el multigovern pense que el mercat de Simat és arquitectònicament equiparable al Mercat de Colom de València o al Covent Garden de Londres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gerardo, si que estavem, a les 8 a.m. lo que pasa és què, a lo millor tú no ho has vist però, ens em anat perque hi havien coxes. Ho em posposat per després de les 10:30h. Ara ja están les fits fetes i crec que ja hi ha una màquina picant.


Dew.