dilluns, 27 d’abril del 2009

ARC IRIS DEMANA A L'ESGLÉSIA QUE CANVIE EL DIA DE LES COMUNIONS PER EVITAR COINCIDIR AMB LES ELECCIONS AL PARLAMENT EUROPEU

El pròxim 7 de juny les eleccions al Parlament Europeu coincidiran a Simat amb el Dia de les Comunions, el que de segur disuadirà molts electors i afectarà a la participació. Si les eleccions europees ja desperten poc interès per pur desconeixement de la realitat administrativa de la UE i els efectes de les seues polítiques sobre les nostres vides, només faltava que el clero fera coincidir la jornada electoral amb la primera comunió, atés que l'estrena amb el sagrament de l'eucaristia mobilitza a centenars de persones al voltant de celebracions, la majoria fora de Simat.
Per tot això, Arc Iris demana a la parròquia que considere la conveniència d'ajornar una setmana el Dia de les Comunions per no minvar la participació en les eleccions al Parlament Europeu.
Els electors no es senten encara massa identificats amb les polítiques europees i perceben aquesta convocatòria com una cosa aliena i sense transcendència, tot i la modernització que ha suposat per al nostre país l'ingrés a la UE. De fet, a l'àmbit nacional amb prou feines si la participació arriba al 40%.
A més a més, a l'àmbit local aquestes eleccions poden servir per a medir el grau de satisfacció dels electors amb cadascun dels partits amb representació municipal. El fet de que aquestes eleccions coincidisquen amb la meitat del mandat municipal les converteixen en un baròmetre per conéixer les impressions a l'àmbit local.
Cal recordar, en este sentit, que PSPV i PP concorren en solitari, mentre que la resta de partits implantats a Simat ha fet coalicions. Així, Esquerra Unida fa llista amb IU, Iniciativa per Catalunya i Els Verds; el Bloc es presenta amb tots els partits nacionalistes i regionalistes de dretes de l'Estat, i Esquerra (Republicana) es presenta amb Eusko Alkartasuna, BNG , Aralar y la Chunta Aragonesista.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I que fem amb el convit que tenen tots el pares reservat des de fa un ramat de temps?

No es soles el clero, hi ha moltes més coses que ajornar. No?

Anònim ha dit...

Estàs en tot, xe. T'haurien de donar un càrrec.