dijous, 5 de març del 2009

COMENCEN LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE L'ESGLÉSIA




Les obres de rehabilitació de l'església de Sant Miquel de Simat van començar ahir per la façana lateral del carrer de l'Església, i es perllongaran diverses setmanes, després de les quals el temple recuperarà el seu esplendor. Les obres han estat adjudicades a una empresa local de pintura i rehabilitació de façanes, i es financien amb diners propis de la parròquia, mentre que la subvenció de 40.000 euros que ha concedit la Diputació de València es destinarà a la restauració de l'interior del temple i la seua consolidació, segons han apuntat fonts de la sucursal vaticana.
Així doncs, l'Església catòlica emula a Simat l'esperit del Pla Zapatero de contractar empreses locals per a promoure l'ocupació.
I atés que la rehabilitació de l'interior del temple s'executarà amb diners públics, Arc Iris exigeix a l'Església que faça públic el projecte de rehabilitació, i el procediment d'adjudicació. A més, i per la mateixa raó, Arc Iris exigeix a la sucursal del Vaticà que òbriga les seues instal.lacions a l'ús públic, que done utilitat civil als seus locals i les seues aules, que reòbriga el teatret, que faça les misses en valencià, i que corresponga com cal a l'aportació de capital públic per al manteniment del temple.
Les obres es realitzen ara amb diners de la parròquia es fan sobre les façanes i el campanar, i consisteixen en reparacions d'esquerdes i pintat. Per tant, es tracta només de llavar-li la cara a l'església de Sant Miquel, que falta li feia. L'estat del complexe parroquial és lamentable en el seu conjunt, els diversos locals estan infrautilitzats i en mal estat, i el teatret està inoperatiu, si és que existeix encara. La subvenció de la Diputació pal.liarà la situació.
D'altra banda, i com ja ha informat Arc Iris, la rehabilitació farà desaparéixer de forma definitiva la simbologia franquista que encara s'entreveu a l'esquerra de la porta, o si més no l'hauria de fer desaparéixer. Com que no s'ha informat del projecte de rehabilitació, no es sap si les restes de la simbologia franquista perviuran o es faran desaparéixer. Arc Iris estarà per tant atent a l'evolució de les obres.
No tendria sentit que es rehabilitara i pintara la façana i pervivira la megacreu i la inscripció de "caídos por Dios y por España" que encara s'hi pot llegir en homenatge als caiguts de només un bàndol.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja, vaja. Arc Iris té bona relació amb l'Església i informació de primera mà.

Anònim ha dit...

Quans n'alimenta la farina i ella fina que fina blanca que blanca.

Anònim ha dit...

O siga si he entes be la noticia, voleu dir que ARC IRIIS garantitzarà i vetlarà per a que "...els simbols franquistes desapareguen de la façana de l'Esglèsia..." I jo em pregunte, com és que esta proposta tan interessant, Victor, no te se va ocòrrer durant els 25 ó 30 anys en els que D. Baldomero Mansanet, a banda de ser ton pare va ser alcalde de simat.?????
Li ho podies haver plantejat en alguns d'aquell dionars familiars...no trobes, i ara ens estalviaries eixa demagòa barata

Anònim ha dit...

També ho hagueres pogut demanar tu amb al pare de victor amb un escrit pel registre.

O han estaves tu?

En una cosa tens raó: Demagogia barata i ben barata.

Anònim ha dit...

Al tercer. Portem més anys de governs nacionalsocialistes a Simat que els que va estar Baldomero, i tampoc han borrat la creu de la façana de l'Església. És que eres inútil fins i tot per a criticar. No et dic ja per a governar.

Anònim ha dit...

si haverem estat en el que haviend´estar...
Quan es posava eixe lletrero Víctor i Marc estaven intentant fer- se de la guardia de franco, despres ja es van fer "democrates d´UCD" per acabar en el psiquiatric d´arc iris. La vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida...ay, dios!

Anònim ha dit...

A hores d´ara el retor encara no ens ha mostrat l´homologació de la pintura que utilitza.

Anònim ha dit...

Si si guardia e franco, però tots anàaren darrere que els de la guardia de franco entraren al tripartit, i ara els ataquen perque no entraren.
Que coses.

Anònim ha dit...

Quan manava el soe amb IU de pep de l'ou ,amb victor a les llistes no ho llevaren.

Anònim ha dit...

Pues això pregunteu-li a Colom i Pep de l'Ou.

Anònim ha dit...

¿perque no demaneu que lleven el caidos por aspanya de cementiri?
ah! perque no aneu als plens, no m´enrecordava...

Anònim ha dit...

I perquè no ho demanes tu que sí vas als plens? Ah perquè estàs tonto, eres inútil i estàs incapacitat per a governar ni l'escala de la teua finca. I damunt no saps ni escriure. No ME'N recordava. Jo, jo, jo.

Anònim ha dit...

BUUUUUURROOOO!!!!!
ENRECORDAR-SE v. refl. dial.,
per recordar-se. Ni se'n van enrecordar, Guimerà, II Poes. 100. T'enrecordes, Tòfol, del dia de Sant Jaume quand érem jóvens?—Pos no m'ha d'enrecordar!, Guinot Capolls 54.
Fon.: anrekoɾðáɾse (val.); ənrəkuɾðáɾsə (or.); ənrəkoɾðaɾsə́ (mall.); ənrəkuɾðaɾsə́ (men.).
Etim.: d'una aglutinació del verb recordar-se amb la partícula pronominal en (cf. empujar-se, endavallar-se, etc.).

jo a l´hora dels plens treballe, no soc regidor, i no tinc obligació d´anar.
res d´eixes tres coses fa el vostre regidor ni treballa, ni va, ni té trellat.

Anònim ha dit...

Pues això pregunteu-li a Colom i Pep de l'Ou.

Però Pep de l'ou era d¡UPV o d'EU.Perquè s'enpenyeu en dir els 20 anys de govern socialista i nacionalista ,si el que manava era el PSOE amb IU de Pep i Victor el vostre.
Si memòria en teniu ,però sols voleu difamar i enganyar a la gent jove que no va viure com a adult aquells anys.
Au cacau,a pastar fang.

Anònim ha dit...

Toca't el nas, canyamàs. Si no vols ser tu també un difamador digues que l'Ou era un apèndix del PSOE colomista i per això fins i tot va deixar de presentar llista en 2003. I digues que Marc se'n va anar d'Esquerra Unida en 1992 després d'haver aconseguit el millor resultat de la història d'eixe partit perquè no estava d'acord en pegar la cabotà. Aixina els joves d'ara ho sabran tot.

Anònim ha dit...

A Marc el tiraren.

Anònim ha dit...

El tiraren, després de fer-lo cap de llista i traure tres regidors? Pues sí que són listos.

Anònim ha dit...

Va conseguir el maxim de votants.... i que va passar que no han tornat a confiar en ell? pot ser que el coneguem?

Anònim ha dit...

El Bloc Socialista Republicà que ens governa ara sí que dóna confiança, sí. Agarra't els matxos que vénen eleccions.

Anònim ha dit...

Toca't el nas, canyamàs.
Si fins ahí està tot clar.El que no està clar és que digueu que fa vint anys que mana el soe amb el Bloc quuan tu saps que l'equip de govern era els sociates amb EU de l'ou.I quan Marc se'n va anar d'EU era perquè els seus companys de partit votaren el sou amb dedicació exclusiva de Colom ,cosa que la UPV es va negar i aconseguir aturar.

Anònim ha dit...

Que listos son tots.
En uns mesos d'estar a l'ajuntament, diuen que conegueren a Marc.
I en 20 anys de Colom, sembla que encaran no el coneixen.

Tindran trencat el sistema "reconeixidor"?

Anònim ha dit...

Amb la cara de bon xic que tenia Colom i com ens va enganyar, eixe si que ens fa enganyar de veritat!