dimecres, 11 de febrer del 2009

ESPORTS: ANÀLISI DE LA DERROTA DE LORIPI


La premsa s'ha aferrissat amb el jugador simater de pilota Loripi després de perdre diumenge el desafiament contra Waldo per 25-5. Diu la premsa que Waldo no va donar opció a Loripi, que el simater va decepcionar, que l'afició es va qudar amb ganes, etc.
Arc Iris ha parlat amb el jugador i ha tractat de conéixer les causes del bloqueig que va patir diumenge al trinquet de Bellreguard.
Per començar, Loripi va preparar a consciència el desafiament, i fins i tot es va posar en mans d'un preparador físic. I ahí va estar l'error, en trencar la dinàmica. Coneguent en detall el programa d'entrenament al que el va sotmetre el perparador, Arc Iris creu que la clau de la derrota de Loripi està precisament en el programa d'entrenament. Potser si Loripi haguera acudit a la partida amb la preparació habitual a la que està acostumat, haguera pintat d'altra forma. Però el preparador físic al que es va encomanar el va sotmetre a un programa intens que inclouia sessions anaeròbiques de força al gimnàs, quan el propi Loripi ha reconegut a Arc Iris que mai de la vida fins ara havia xafat un gimnàs. Això el preparador ho havia d'haver sabut.
Possiblement el que li va passar a Loripi diumenge es que degué acudir al trinquet amb tota la musculatura sobrecarregada. És el que els passa a les persones que mai han treballat en un gimnàs i de cop i volta es posen a fer un entrenament d'intensitat amb aparells de pes, encara que hagen practicat altres modalitats esportives al llarg de la seua vida. Els canvis d'activitat física o de programa d'entrenament són fatídics per als esportistes, per molt bona que siga la seua forma física.
Per tant, si Loripi haguera acudit al desafiament amb la seua preparació habitual, Waldo, que ara és campió individual, haguera fet valer la seua condició de campió, però no amb tanta diferència. O fins i tot Loripi haguera tingut opcions. Però sotmetre's a un canvi radical en el programa d'entrenament i incorporar aparells de pes sense haver practicat abans eixa modalitat, va ser fatal per al jugador simater.
Així ho ratifiquen monitors de preparació física consultats per Arc Iris.
El resultat va ser que Waldo no va donar opció a Loripi i el va guanyar en partida sabatera per 25 a 5 (les partides comencen amb un joc per a cada jugador). "La veritat siga dita, el desafiament va decepcionar, i va ser tal la superioritat del campió individual davant de la veterana resta del simater, que l'afició que va omplir a sobreeixir la pista de Bellreguard es va quedar amb ganes d'una miqueta més", diu Salva Talens en la crònica que va fer per a Levante-EMV.
En el primer joc Waldo, jugant a la resta, es va anotar quatre quinzes consecutius per a guanyar a Loripi en blanc. En el segon parcial, amb Waldo al dau, va ocórrer el mateix. L'olivenc es va mostrar intractable i va acovardir psicològicament i físicament al seu rival. En el tercer joc Loripi va aconseguir dos quinzes. Un Loripi que era molt aplaudit pels espectadors que encara en eixe moment confiaven en la seua reacció, però res més lluny de la realitat perquè Waldo tornava a imposar la seua llei i es va adjudicar el joc. En el quart joc va ocórrer un tant del mateix, Loripi només va poder fer un tant i Waldo sense a penes oposició s'anotava el parcial i la partida. Al final Loripi confessava la seua frustració per no haver donat més de si mateix preguntant-se el per què del seu quasi nul rendiment. Loripi inclús va manifestar que no "no m'ho explique després d'haver estat tant de temps preparant-me per a esta cita". Waldo també esperava més del seu rival i al final rebia les felicitacions de la gent després d'un triomf que li confirma com a número u indiscutible.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Redeu al serra li pot passar el mateix,hi ha que llevar-li alguna regidoria.
Salvem al SUPER-REGIDOR

Anònim ha dit...

el que li fallá va ser el cap, a Loripet

Anònim ha dit...

El que li va fallar va ser la edat. Ha segut molt bo, però li van voler donar bombo a una derrota cantada.

Anònim ha dit...

Si tinguera 20 anys no hauria perdut

Anònim ha dit...

i que del trinquet ja no es diu res... cuan o agarrará el ajuntament , si fará obres , hi haura partida este any o .......... no se algo a part de qui es el sabut que s´enportara les medalles???????

Anònim ha dit...

Està bé la crònica de la partida.
Millor que al diari

Anònim ha dit...

voldria estar ben preparat per guanya el tour, vosaltres com experts que em recomaneu?
Armstrong.

Anònim ha dit...

Et recomanem, abans que res, que vages al siquatra. Perquè per a estar en bones condicions físiques, primer cal estar en bones condicions mentals. T'ha agradat, o te'n cante altra?

Anònim ha dit...

L'edat no té res a vore si l'esportista està en bones condicions. Carboni jugava partits de la Champinos amb 42 anys. Aixina que busqueu altra excusa.

Anònim ha dit...

Clar, perque un jugador arribe als 42 anys vol dir que no té res a vore,no?. Si el 99'9999% dels jugadors no arriben ni als 40, tindrà o no tindrà res a vore la edat?. Un esportista pot estar en la èl.lit dels 20 als 35 com a molt, la resta són excepcions.