dilluns, 3 de novembre del 2008

SIMAT, UN DELS MUNICIPIS AMB UN CENTRE HISTÒRIC MÉS DETERIORAT, ACULL UNA TROBADA INTERNACIONAL SOBRE RESTAURACIÓ DE CENTRES HISTÒRICS

Simat, València i Sogorb són les seus on es desenvoluparà des de demà dimarts fins a dijous el III Foro Ibèric Espanya-Portugal sobre Rehabilitació de Centres Històrics, organitzat per l'entitat cívica Archival. Es tracta d'un esdeveniment internacional amb un intens programa sociocultural que pretén, sobretot, donar continuitat a les dos edicions anteriors d'aquest foro, celebrades a València l'any 2003 i a Cascais (Portugal) el 2005, organitzades conjuntament per Archival i la Universitat de Lusiada de Lisboa, sota la direcció del president fundador d'Archival, José Lliso Ruiz, i el catedràtic de la Universitat de Lusiada, Nuno Santos Pinheiro.
Amb aquesta tercera edició es pretén també continuar amb els intercanvis d'experiències i exposar nous projectes de recuperació i revitalització de cascs antics, amb la consegüent posada al dia del seu patrimoni cultural, en coordinació amb projectes de retorn a l'ús per part del habitants de les ciutats en tots els aspectes: residencial, cultural, comercial, turístic, econòmic.
Este tercer foro de recuperació de centres històrics es celebra precisament a un municipi, Simat, que té un dels cascs antics més deteriorats del País Valencià, tal com ha estat denunciant Arc Iris els darrers dies amb articles i reportatges gràfics. Per tant, no deixa de ser una ironia la celebració d'aquest foro a un dels municipis que més ha menyspreat i més ha desatés la seua part antiga, a la que ha renunciat ja fa mig segle.
Arc Iris recomana al govern local que convide als participants al foro a un recorregut guiat pel casc antic de Simat per a que es duguen les mans al cap i comproven el grau de deteriorament urbà i social de la part vella del nostre poble.
D'altra banda, Arc Iris recorda que està en procés de constitució l'Associació de Veïns del Casc Antic de Simat per tal de reivindicar major atenció des de l'Ajuntament. Cal recordar que serà la primera associació de veïns legalment constituïda a Simat, i que ha estat impulsada des d'Arc Iris.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que porten a Colom de conferenciant.