dijous, 20 de novembre del 2008

JOAN SERRA VOL FER CALLAR A ARC IRIS




UNA OPINIÓ DE GERARD CABANILLES *

(* Agrupació Ciutadana Arc Iris)


Arc Iris ha rebut una advertència en to amenaçador i coaccionador del regidor d'Esquerra Republicana de Simat, Joan Serra, membre de l'equip de govern local i responsable, entre altres coses, d'Urbanisme, Medi Ambient i Agricultura, qui s'ha mostrat molest des de la seua poltrona institucional amb els comentaris anònims que lectors de la web d'Arc Iris insereixen de forma lliure als espais d'opinió de cada notícia. El to de l'amenaça no ha estat ni agradable ni innocent, el contingut és greu, inclou referències a qüestions personals, i no és res que s'haja de prendre a broma, menys encara venint d'un càrrec públic al que algú ha revestit de poder. Fins i tot ha acusat a Arc Iris de ser l’autor dels comentaris anònims, cosa que no només és falsa, sinó que Arc Iris ha donat entrada també a tots els comentaris crítics, alguns molt crítics, amb la nostra organització i amb el nostre regidor, que no han sigut pocs.
Pel que fa a les consideracions deontològiques del tractament a Joan Serra en aquesta web, consultats experts en comunicació política, acadèmics i juristes, arribem a la següent conclusió: Joan Serra planteja que la seua gestió empresarial anterior a una cooperativa, que no entrem ni hem entrat mai a valorar, forma part de l'àmbit privat, i per tant qualsevol referència al seu curriculum professional inavaïx la seua esfera privada. Els experts no estan d'acord, i Arc Iris tampoc. Salvant les distàncies, és com si, per posar un cas, Manuel Pizarro, ex president d'Endesa i ara diputat del PP, havera demanat explicacions als diaris per jutjar i valorar la seu gestió anterior al capdavant d'eixa empresa. Quan una persona pretén ocupar un càrrec públic i demana la confiaça dels electors, ho ha de fer exposant el seu curriculum i assumint en tot cas la condició de personatge públic. El contrari seria privar als ciutadans d'elements de judici.
El mateix es podria dir de l'ex president del Govern José María Aznar. Tot i no ocupar ara cap càrrec públic, la seua activitat professional és de l'interés general, i tampoc se li ha ocorregut demanar comptes pel que s'ha publicat al voltant dels serveis que ha prestat a un despatx d'advocats nordamericà, o pel seu ofici de conferenciant a universitats nordamericanes amb un anglés prou elemental.
Un altre exemple el tenim en l'exministre Josep Piqué. Haguera estat d'ingenus que el propi Piqué haguera tractat d'impedir a la premsa publicar articles al voltant de la seua gestió anterior com a president de l'empresa Ercros, per la que va ser acusat de frau sent ja ministre, i finalment exculpat.
També l'ocupació actual de l'exministre Zaplana com a càrrec d'una companyia privada multinacional és objecte de l'interés general.
Doncs bé, tot i estar en la convicció de que els comentaris anònims en cap cas han menyscabat la dignitat de ningú, i s'han referit en tot moment a fets públics, publicats o coneguts, Arc Iris anuncia que serà rigorós en la moderació de les opinions lliures. Ara bé, des d'ara Arc Iris assumirà, amb nom i cognoms, la crítica a la nefasta gestió de Joan Serra al capdavant d'importants àrees de govern de l'Ajuntament de Simat. D'eixa forma el regidor no podrà justificar en l'anonimat dels comentaris els seus retrets cap al contingut de determinades opinions que no són del seu gust. Les crítiques a la seua gestió vindran d'Arc Iris, amb nom i cognoms.
I Arc Iris no s’aturarà a valorar si la gestió de Joan Serra al capdavant d'una cooperativa va ser bona o roïna, ni a discutir si el seu assessor cobra tant o més, o si les bandes reductores de velocitat estan bé o mal posades. El més important de Joan Serra, tot i ser important, no és si té o no assessor. El més important és què pensa fer Joan Serra amb tot el cabdal de responsabilitats que el PSPV i el Bloc han posat a les seues mans, i quin és el pes específic d'un únic regidor al que només han votat 207 persones. Si eixe poder va a utilitzar-lo per a amenaçar, coaccionar, o reprimir mitjans interactius de comunicació com la web d'Arc Iris, Simat està de nou perdut.
Començarem per definir el personatge. D'entrada, Joan Serra va usurpar la representativitat d'Arc Iris durant molts mesos actuant en nom d'Esquerra Republicana en el tram final del passat mandat municipal, com així consta en actes municipals i en articles de premsa, quan havia sigut triat regidor per Arc Iris. És a dir, un trànsfuga. Ni tan sols va accedir a ser rellevat en el càrrec públic fins a assegurar-se’n que la persona que anava a substituir-lo era del seu gust, tot per animadversió o gelosia política cap a Víctor Mansanet, actual regidor d'EU-Arc Iris. I per cert, de la regidora que el va substituir al 2007 i de la seua publicitada vinculació amb Esquerra Republicana, mai més se n’ha sabut.
Però és que ara, Joan Serra té segrestada la voluntat del propi govern local, al què com a regidor imprescindible per a forjar una majoria, li ha fet combregar amb rodes de molí per a accedir a formar un govern en què les principals responsabilitats recauen en ell, alhora que gestiona la major part del pressupost d'inversions, i és l'únic regidor amb un assessor al seu servei. Arc Iris, en coalició amb EU, no ha tret els vots suficients per a governar, i així ho hem assumit. En tot moment hem dit que el nostre lloc és l’oposició, i estarem a l’oposició amb uns i amb altres, tot i les ofertes que hem rebut per a formar part d’un i d’altre govern.
Però Esquerra Republicana, millor dit, Joan Serra, no. Joan Serra, amb 207 vots, es creu legitimat no ja per a formar part humilment d’un govern, sinó per a ser la persona determinant del govern, la de majors responsabilitats, i la de major disponibilitat de recursos. Amb 207 vots és la persona que fa i desfà, i tot per un error d’estratègia dels seus socis, sobretot del PSPV, que no van calcular bé el preu al que els anava a eixir la broma. Perquè el PSPV i el Bloc no han pactat amb Esquerra Republicana, han pactat amb Joan Serra. Cal observar la diferència.
Joan Serra és una persona que actua des de l'ambició personal, des de l'ànsia d'acaparar, l'afany desmesurat de protagonisme,la necessitat de tindre el control, i el desig irrefrenable de figurar. I per si era poc, ara vol coartar la llibertat d’expressió. És a dir, Serra assimila la condició de personatge públic però només per a les lloances, no per a les crítiques. Vol que li diguen allò que fa bé, però no allò que fa mal. Tot plegat, això té un nom, o si més no, es podria definir com una psicopatologia.
Esquerra Republicana és un projecte polític vàlid i decidit amb el que Arc Iris pot inclús identificar-se, i de fet s'ha identificat, però la representació que Esquerra Republicana té a Simat desdiu totes les virtuts. Esquerra Republicana té una representació indigna al nostre poble que diu ben poc del projecte polític i de la malauradament ínfima representació que té al País Valencià. I per les mateixes raons el govern municipal de Simat té una representació indigna als llocs més determinants del seu organigrama i a tots els órgans supramunicipals dels que Serra forma part, que no en són pocs.
I ara podríem parlar de la cooperativa i del paper de Joan Serra en la seua faceta de gestor empresarial. O dels motius pels que hi ha CUP a Barxeta. Però no anem a fer-ho. No ens interessa, tot i estar en el nostre dret com a ciutadans de conéixer el curriculum d'una persona que ens demana el vot. Només els assumptes municipals, els de l’ajuntament, són del nostre interés com a organització política i veïnal que lluita per la democratització i la transparència als assumptes públics del nostre municipi, amb llibertat, sense coaccions, sense amenaces, i sense xantatges. I ho seguirem fent, li vinga bé a Serra o no.
Per tant, les amenaces i les coaccions no ens van a fer callar. Al contrari. Joan Serra pot prendre totes les mesures al seu abast per a reprimir la premsa lliure, perseguir judicialment la web d’Arc Iris, o intimidar als membres de la nostra agrupació. Pot arribar fins on vulga, però aquesta web ni tanca ni s'esvaïx. Seguirà oberta i activa, i els nostres lectors podran seguir opinant amb llibertat, sempre que respecten l’honor, la dignitat i la intimitat de les persones. I ací ningú ha menyscabat l’honor ni la dignitat de ningú més enllà del que representa la crítica al personatge públic, no ho oblidem, al personatge públic. Sembla que no s’ha pres consciència encara a Simat de la condició de personatge públic i del que comporta, per a bé i per a mal. Per tant, i després d’uns dies d’assessoraments legals per tal de guarir-nos de les amenaces del regidor d’Esquerra Republicana, Arc Iris convida als lectors a seguir donant les seues opinions a la nostra web de forma respectuosa, però lliure. Ningú no ens podrà fer callar. Ni tan sols Joan Serra. El contrari seria un atac inadmissible a la llibertat d'expressió. No volem ni imaginar quin seria el pas següent de Joan Serra si aconseguira acoquinar-nos amb amenaces.
Al mateix temps, davant d'aquestes actituds caciquils, demanem el suport i la solidaritat dels lectors d'aquesta web i de tots els simaters, que tenen ací un mitjà interactiu de comunicació inèdit al nostre municipi, i una eina útil. Ens dirigirem també a les associacions professionals de periodistes i internautes per denunciar les amenaces del regidor.
Mantindre activa una web d'informació d'àmbit local amb els recursos que té Arc Iris, que no són molts, no és fàcil, però pensem que la informació fa els ciutadans lliures i l'aportació d'elements de judici multiplica les oportunitats de desenvolupament personal. Aquesta tasca comporta un sacrifici de temps i també de diners. Si damunt ens hem d'ocupar de defendre'ns dels atacs de càrrecs públics amb poder, apanyats anem. Per tant, Joan Serra no ha atacat Arc Iris ni la seua web. Al remat ha atacat a tots els veïns usuaris d'aquest portal que tenen ací una oportunitat de conéixer una versió distinta de l'actualitat municipal.
Joan Serra s’ha equivocat amenaçant Arc Iris. I Arc Iris respondrà emprant tots els mitjans democràtics al nostre abast per a que Joan Serra (que no Esquerra Republicana) no torne a tindre cap representació pública ni cap poder de decisió sobre els assumptes municipals del nostre poble ni sobre el nostre futur, i molt menys per a fer i desfer governs ni amenaçar mitjans de comunicació. Seria contraproduent. I per començar, anem a garantir al PSPV i al Bloc absoluta estabilitat política al capdavant del govern local, dins del que es considere raonable, si decideixen deixar de sotmetre’s a les pressions d’un partit amb un únic regidor, que a més és el més car, i amb només 207 vots, que hui per hui condiciona tota l'activitat municipal i es permet d'amenaçar. Arc Iris garantirà fins i tot el relleu de partit a l’alcaldia, amb els mateixos termes que es va pactar, i respectant el contingut d’eixe pacte, des de la lleialtat, la confiança i el respecte més absoluts, sempre que Joan Serra quede al marge. Fer fora de la política local a un personatge com Joan Serra bé pagarà la pena i el sacrifici electoral, i de segur que els ciutadans ens ho agrairan. I si més no, encara que la proposta siga rebutjada, sempre donarà més tranquil.litat a PSPV i Bloc per a actuar sense sotmetre's a Serra. Un personatge que es dedica a amenaçar, coaccionar i intimidar als adversaris polítics, i a atacar la llibertat d’expressió, no mereix tindre responsabilitats de govern al nostre municipi. Ni tan sols ser regidor. I molt menys ser la representació de Simat per tot arreu.
Per tant, a pesar de Joan Serra, Arc Iris continuarà informant i donant el seu punt de vista de l'actualitat municipal com fins ara. Això sí, caldrà que estiguem alerta.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Com pot ser que encara passen aquestes coses?.
És increible.

Anònim ha dit...

collo que llarg, aixo avorreix, jejeje
per cert, us recorde que Joan Serra, esta on esta, gracies a vosaltres. ja que si no l'haguereu possat a la vostra primera llista, no estaria on esta. aixi que ja sabieu com era, de que us estranyeu ara?
bon dia a tots.
Per cert, Miguelet ja esta millor?

Anònim ha dit...

Amb tot el respecte del món: la vostra web mai serà una web objectiva ni independent, en quan ja representeu una opció política. trobe que la majoria de les notícies que feu, són per al vostre interés i sempre intentant desprestigiar els vostres rivals polítics, que sorprenentment no és el PP. dir que no recolzeu ni un govern ni altre, no és més que fer demagògia, perquè aleshores, per a què es presenteu a unes eleccions? no és democràtic o legal fer coalicions de govern, i més quan hi ha que treure del mig al PP, gran devastador i assassí de la cultura, llengua i País Valencià?
Atentament,
Robert

Anònim ha dit...

Pues si eixe és el preu que hem de pagar per a desfer-nos del PP....no sé què dir-t...

Anònim ha dit...

Fer coalicions és tan legítim com no fer-les, o desfer-les. Tot són opcions.

Anònim ha dit...

No fa falta que garantiu el pacte este pot romandre perfectament fins a final de la legislatura sense necessitat del regidor d'ERPV.
PSPV i BlLOC només necesitaven a Serra per a la moció de sensura ,una vegada realitzada esta tot poder de coacció ha desaparegut, i per tant el xantatge polític no es comprén.
Per tant tot el poder i les accions que realitze el Sr.Serra necessàriament són coresponsables PSPV i BLOC i si no que actuen en conseqüència i es desmarquen , ja que a ells no els van a poder fer una altra moció de sensura i pactar amb un partit no és un xec en blanc,per tant si li deixen fer al nostre penta-regidor ells seran igual de responsables.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Per tal de guarir-nos en salut, Arc Iris ADVERTEIX que no publicarà cap comentari anònim amb acusacions contra Joan Serra ni contra cap altra persona que no puguem contrastar ni vinguen documentades. Fem aquesta advertència per tal que els autors dels comentaris anònims que estan arribant amb acusacions contra Joan Serra, i que estan quedant-se sense publicar, no pensen que estem censurant. Les amenaces del regidor no són per a prendre-les a broma. A més a més, hem d'estar vigilants amb els comentaris-trampa que fa arribar gent d'Esquerra Republicana amb falsedats per fer-nos caure i generar motius de possible demanda. La cosa té pebrots, no us cregueu.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

No es pot fer una nova moció de censura, però sí es pot fer un ajuntament ingovernable. Arc Iris garanteix la governabilitat.

Anònim ha dit...

Voldria dedicar-li unes estrofes ( no meues sinó del gran Pere Tapies) al nostre regidor el mes laboriós,simpàtic i graciós que li van com anell al dit.

És lo que no és i és que no hi ha mot que siga capaç de dir to lo que és i és que és tant ,és tant que aplicar-li un mot per dir tot lo que ell és ,ho trobe un fracas i en quedo curt i en quedo curt i en quedo curt perqué no hi ha mot per dir tot el que ell és n'utilitazarem dos mots :
"SUPER-REGIDOR"

Anònim ha dit...

Al del tercer comentari (Amb tot el respecte del món...).

en aquest article d'opinió, el problema no és si Arc Iris recoltza un govern o altre, o si el PP és el gran devastador del País Valencia (això està clar), etc ,etc.
El problema és si un càrrec públic que es denomina d'esquerres, va fent amenaces aprofitant-se de la seua posició.
Això és intolerable

Anònim ha dit...

l´amenaça es pot creure igual com l´utilització de informacio privilegiada (es un delicte) de Juli? o com que no es convida al vostre regidor als actes? o que es el bloc el que volia fer el camp de golf? o que colom es assessor del psoe i del bloc a la vegada? o esta vegada no esteu mentint i sols exagerant un poquiu?
i no ho dic en to d´amenaça...

Anònim ha dit...

Èu que llarg...
Qui s'ho ha llegit tot?

Anònim ha dit...

Pareix que no vos atreviu a traure comentaris quan apareix la paraula Serra i cooperativa espere que este si el podreu traure.

SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA -COOPERATIVA
SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA -COOPERATIVA
SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA -COOPERATIVA
SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, SERRA –COOPERATIVA, .
Y a ELL no sé perqué li molesta

Anònim ha dit...

No li pegueu més voltes; el Super-Regidor està ofegant-se en el seu caldo.
Només heu de vore que ell i l´Alcalde travessen el poble amb el cap agaxat sense que ningú els salude, la gent va fugint-los i com a molt els acompanya algun Conseller o alguna persona forastera convocada per a fer honors als actes que comporten els seus càrrecs.
Inclús els seus partidaris i la gent que anava a la llista els han fet fallanca, només queda fent-los costat la familia del Super-Regidor i la familia de l´Assesor.
Les coses cauen pel seu pes, i ara no anem a contradir a Newton.

Anònim ha dit...

Tots contra “ELL” meyns jo.
Crec que haguera sigut amb diferència el "millor" Gerent amb diferència de la cooperativa però sempre hi ha hòmens i dones de poca fe que no van confiar en "ELL" espere que no passe el mateix amb el poble i el deixen treballar per a demostrar-nos qui és "ELL" , a que dedica el temps lliure...,i puga reprendre la seua carrera d'exits que inicià amb la cooperativa i no van ser mes per la ceguera irresponsable de la majoria dels socis. Però ara ens ho tornarà muntiplicat per mil que dic per un milió ,el que no li van deixar fer en la cooperativa.

Anònim ha dit...

Algú ha tornat a "descobrir" Amèrica al dir que la web d'Arc Iris no és objectiva.
Clar que no ho és. Imagine que respon a les iniciatives i les idees de la gent que ahi està.
Acàs es objectiva la web del PSOE la del BLOC o la del PP?

També s'ha dit que aquesta web és per a desprestigiar.
Si criticar, proposar, discutir, informar, es desprestigiar, tanca la porta i anem.
Per cert parlant de desprestigiar, algú recorda lo de "comunistes", "ravaleros", "simaters de cap de setmana", etc, etc.

Anònim ha dit...

Joan Serra i Folguera quan parla en les assemblees de la cooperativa ho fa com SUPER-REGIDOR o a titul personal, a la meua modesta opinió en les ultimes com SUPER-REGIDOR per tant si vosté no delimita en les seues actuacions privades, com s'atrevix a demanar-nos als altres que ho fem.
Mes tolerància i democràcia
EN SUPER-REGIDOR.

Anònim ha dit...

Si hem de deixar que les coses caiguen pel seu pes ens podem tirar dos anys i mig.

Anònim ha dit...

Gerardo ,el faig i me'n vaig,ara vol fer la CUP.Primer va fer la UPV a Simat,després ERPV i Arc Iris.En esquerra ja no està i en Arc ja vorem.I ara vol fer les CUP.Que diran els seus socis del PP quan porte els que segons el nacionalisme espanyol son els batasunos catalans.A qui convenç Gerardo a estes hores per a fer un partit nou a Simat.Crec que la porta prou clara,este tio ni es valencianista ni res ,es un personatge al servei de la "izquierda española" o de la dreta,igual dona en prou d'estar al servei de la gran nació espanyola.Bona tàctica la de Gerardo,vaig fent partidets valencianistes i aixina el ja dèbil moviment nacionalista serà més feble del que ja és.Gerardo,ja t'hem pillat.
Un ciudatà de País Valencià.

Anònim ha dit...

Per cert ,quina palisa.Ho he intentat 3 vegades i no he pogut acabar de llegir tot l'article.

Anònim ha dit...

Gerardo, el conec personalment i no comprenc que fas en politica.Aqui pretens , enganyar?. La teua carta, dirijida, al teu jerma Marc, ja la em llejida tots, i ara que vols?..........
Per sert. un 7 per la plana. Soles vo se veu , masa el rabo, es un defecte que teniu, pero be. un 7 esta be.Pero si no fereu, tanta politica, seria del 9 segur. que astigueu bons.
PD. ni que parlar de les faltes.val?

Anònim ha dit...

Si home. Ara Gerardo té la culpa de que la filosofia fusteriana no haja collat. Gerardo té la culpa de que Pere Major i Enric Morera ens eixiren dos churchills. Gerardo té la culpa de que Enric Morera li furte la cartera a EU. Gerardo té la culpa de que Pepa Chesa creara en 1990 el Partit dels Valencins Nacionalistes. Gerardo té la culpa de que Eliseu Climent siga l'home més odiat pel valencianisme polític. Va home, va. Pega't un bac. I ara parlem de Serra, sisplau.

Anònim ha dit...

Serra va començar al PSPV, va pasar per UPV i el Bloc, va passar a Arc Iris, va fundar ERPV a Simat, i ara si no puguera anar de cap de llista d'ERPV s'apuntaria al Partit del Cannabis, si cal, amb prou de ser cap de llista. Eh? No intentem desviar l'atenció.

Anònim ha dit...

Tants que hi ha al del Cannabis ,a eixe no que és l'únic que em queda per a votar fotre.

Anònim ha dit...

Als d'Arc iris, per favor deixeu a Serra tranquil i s'entretinga amb l'ajuntament i amb vosaltres que nosaltres ja hem complit.
Ara que ens l'havíem llevat de damunt,a veure si se li ocorreix tornar.

Un soci.

Anònim ha dit...

Per a qui envia a Serra al partit del Cannabis li demanaria un poc mas de respecte.
En les ultimes autonomiques el P.Cannabis va tindre 17.305 vots en canvi ERPV va tindre 11.756 vots.
De moment el P.Cannabis és la cinquena força política del País Valencià.
Per tant si no aconseguix ser numero ú en ERPV molt menys ho va a aconseguir en P.Cannabis que obté un 47,20% mes de vots que ERPV.

Anònim ha dit...

Conec a Serra fa molt de temps i no em crec, ni fart de vi, que amenaçara ningú. Que se li haja calfat el morro davant les continues agressions dels Dalton-cabanilles i/o el víctor Mansanet? Pot ser. Amenaçar, segur que no. Em fa l'efecte que al final Gerardo vol justificar a base de tirar merda sobre els altres allò que la gent normal i corrent d'esquerres no entén: com un partit, pressumptament d'esquerres com EU-Arc Iris no forma part d'un govern d'Esquerres i prefereix fer duo-pimpinel.la amb el PP. Em consta que la gent de València d'EU tampoc ho entén. O són molt bobos o el mini-regidor d'Arc Iris fa alguna faeneta per al PP en la Conselleria, com la fa el sr. Gerardo per al PSOE en Castelló. Cobrant, eh! Cas contrari no s'entén com poden fer de mamporrerets del PP. Perquè al cap i a la fí qui en traurà rèdit d'aquesta i d'altres polèmiques entre la gent d'esquerres és el PP, qui segurament té més a veure amb Arc Iris del que voldríen explicar.

Anònim ha dit...

Sí que coneixes tu a Serra, sí. A lo millor estaves fart de vi abans d'escriure el comentari.

Anònim ha dit...

Açò va dedicat a què diu conéixer a Serra, jo el conec de cuant anaem al Grupo i el juagaba de porter i plorava quan li ficaven un gol.
Per això eel puc aconsellar que si no eres psicòleg enorabona i si ho eres,em donen llastima els teus clients