dimecres, 29 d’octubre del 2008

RESUM DEL PLE DEL DILLUNS 27 D'OCTUBRE

Dilluns passat es va celebrar el ple de l’Ajuntament i, una altra vegada, les mocions que havia presentat ESQUERRA UNIDA-ARC IRIS no van ser-hi incloses, tot i que el nostre regidor, Víctor Mansanet, espera que l’alcalde, Eladi Mainar, en pose algunes en l’ordre del dia de la pròxima sessió, a finals de novembre. En total, ha estat 17 les mocions que l’equip de govern no ha volgut que es debateren lliurement i democràticament, amb l’excusa que “s’han presentat tard i no ha donat temps a llegir-nos-les” (Mainar), quan en el plenari de setembre es van presentar en la comissió informativa (una setmana abans del ple) i en el plenari d'’ctubre es van presentar 4 dies abans de la reunió de la comissió informativa, és a dir, 11 dies abans de l’últim plenari.
Entre les mocions desestimades pel trio figura una recriminació al pentaregidor Joan Serra per manar la col·locació de bandes reductores de velocitat sense haver consultat al Ple ni estimat les valoracions tècniques que ell mateixa va reclamar en una moció presentada el passat mes de juny. El portaveu d’Esquerra Republicana menyspreà amb aquesta actitud no solament la resta de la corporació, sinó inclús els seus principis al incomplir el que ell mateix demanava, i el pitjor de tot és que aquesta decisió arbitrària li ha costat al poble vora 8.000 euros.
Altres mocions desestimades per l’equip de govern són la petició d’investigació del forat de 9 milions d’euros que va deixar Vicente Burgos en la Fundació Jaume II el Just; l’eixida de la Mancomunitat de Municipis de la Valldigna, a la qual l’Ajuntament de Simat aporta 88.000 euros; la denúncia a Iberdrola per doblar la potència de la línia d’alta tensió; la protesta pel retard en l’aplicació de la Llei de Dependència i la Llei de Renda Garantida de Ciutadani, per mitjà de la qual s’atenen les persones més desafavorides i que es troben en estat de pobresa; així com una moció perquè es complisquen els plans d’emergència i seguretat en els centres escolars de Simat.
En la sessió plenària del passat dilluns, Víctor Mansanet lamentà que l’equip de govern no consensuara, ni tan sols advertira que anava a presentar al·legacions al projecte informatiu de les obres de laminació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca. El regidor d’EU-AI manifestà que eixes al·legacions, redactades per l’arquitecte municipal, s’han presentat gràcies a la iniciativa d’ESQUERRA UNIDA-ARC IRIS, que explicà al poble el projecte d’Acuamed tres dies abans que ho fera l’equip de govern, la qual cosa demostra que la política municipal del tripartit segueix marcant-la EU-ARC IRIS. “A nosaltres ens haguera agradat que les al·legacions foren consensuades per tots els grups municipals”, indicà Mansanet. Cal afegir que Esquerra Unida va presentar dos al·legacions.
El grup municipal d’EU-ARC IRIS es va abstindre en la proposta de l’alcaldia de modificació de crèdits i va donar suport a l’assumpció del compromís de desenvolupament del Pla d’Acció Local, una actuació que s’emmarca dins del desenvolupament de l’Agenda 21, una de les reivindicacions més reclamades tant per ARC IRIS com per ESQUERRA UNIDA. Al mateix temps, també vam donar suport a l’acceptació de la subvenció per a condicionament de camins rurals 2008-2009, concedida en juliol per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
D’altra banda, el regidor d’EU-ARC IRIS es va oposar a la pujada de la taxa per la prestació del servei públic d’assistència i estància en la guarderia infantil (100 euros mensuals per xiquet i xiqueta i 50 euros per matrícula). Víctor Mansanet considera que “és poc d’esquerres augmentar la taxa a tots, sense tindre en compte ni la crisi econòmica que patim, ni les bonificacions a unitats familiars amb membres en l’atur, amb ingressos menors de 7.000 euros a l’any o famílies nombroses”. EU-ARC IRIS considera que la política de “cefé per a tots” és erràtica i de dretes, i creu que la inversió en educació no pot eixir “tota” de lal butxaca dels contribuents, i encara menys dels que disposen de menys recursos econòmics.
El regidor d’EU-ARC IRIS intentà sumar un nou punt a la moció conjunta que condemna les agressions a una regidora en el Correllengua de Gandia, cosa que ja va ser denunciada per Víctor Mansanet en el plenari de setembre. Aquest punt recriminava l’actitud passiva de la “policia nacional” davant les agressions feixistes, però el PP i el PSOE es van oposar a eixa recriminació, i el Bloc va dir que era millor no incloure-la perquè la moció fóra conjunta, mentres que el representant d’Esquerra Republicana no va dir res.
Víctor Mansanet preguntà sobre la situació del Polígon Industrial, i sobretot de la reunió (no explicada ni informada per l’alcalde) que va tindre l’equip de govern amb l’únic empresari que hi va presentar plica. De moment, l’únic que sabem és que l’Ajuntament pagarà 6.000 euros a la Universitat de València per fer un informe sobre la viabilitat de l’esmentat polígon, mentre que l’equip de govern rebutjà tractar, fa un mes, una moció del nostre grup per incorporar l’Ajuntament a la xarxa de municipis que donen suport a l’Institut Ramon Llull (on estan representades diverses universitats i els governs d’Andorra, el Principal i les Illes) per projectar la llengua catalana a l’estranger. Finalment, Víctor Mansanet criticà la mala organització d’alguns actes programats per l’Ajuntament amb motiu de la celebració del 9 d’octubre (Correllengua i lliurament de premis del concurs de dibuixos Jaume I), tot i que Mansanet afirmà que “no dubte de la bona voluntat del regidor de Cultura, però les coses no es poden lliurar a la improvisació; s’han de compartir”. També es queixà Mansanet de la desinformació a la qual sotmet el tripartit al grup d’EU-ARC IRIS en alguns temes d’interés general, tot i haver-li-demanat per escrit a l’alcalde alguns documents fa un mes i mig necessaris per a desenvolupar la labor de regidor i poder fiscalitzar l’acció del govern local, com és la seua obligació i segons marca la normativa en vigor.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP tant si es possava l'esmena proposada per EU o no, anava a votar a favor de la moció i així ho van dir al plenari.

Anònim ha dit...

Señors d' Arc Iris crec que sou prou fila prims i m'explicaré:

1-Que són 8.000 € i no preguntar al Ple,comparat amb l'Hercúlia tasca del nostre Penta-regidor (
alguns ja li criden Super-regidor).
Vosaltres mateixos heu reconegut que va posar tapes als contenidors en "tres dies" i segurament sense necessitat el seu assessor, ell només com els bons toreros.

2-Respecte al dels 12.000 € com espereu que vos done la documentació en mes i mig si no té dedicació exclusiva.Que el món nos es va fer en 7 dies , o si....?

3-Això de la mala organització del correllengua , no ho direu perquè certs membres de la LLebre van estar esperant dos hores en el Piquet, si quan corren la marató solen tardar mes de dos hores i allí en el Piquet no es cansaven i damunt escoltats per la Guardia Civil.
Sempre buscant cinc peus al gat.

Anònim ha dit...

2-Respecte al dels 12.000 € com espereu que vos done la documentació en mes i mig si no té dedicació exclusiva.Que el món nos es va fer en 7 dies , o si....?
PUES PEL QUE COBRA JA PODRIA TINDRE DEDICACIO EXCLUSIVA , NO? a no es millor en estos temps de crisis ser pluriempleat..... aixina aixina sempre mirant per la gent del poble.... hi ha qui no te feina i hi ha quin te dos... jajajajaja