dijous, 2 d’octubre del 2008

ELS AUTORS DEL PGOU S'OBLIDAREN DE RESERVAR SÒL EDUCATIU


Plànol del PGOU original que van redactar el PSPV i el Bloc entre 1999 i 2003, i que ha estat rebutjat per tots el que tenien alguna cosa a dir, ara també per Educació.
La Conselleria de Medi Ambient, Urbanisme, Aigua i Habitatge no ha estat l'única en emetre informes negatius sobre el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Simat. La Conselleria d'Educació també rebutja el planejament perquè els seus autors es van oblidar de les escoles per als sis-mil nou veïns que preveu el PGOU. Ho va desvetllar el regidor d'Urbanisme, Joan Serra, al ple de dilluns passat, i a més va informar de que els informes negatius de la Conselleria d'Educació estan a l'Ajuntament de Simat des del mes de març.
És a dir, que els autors del PGOU es van preocupar de preveure 1.500 cases noves i un camp de golf al Mig l'Horta, però no van caure en el compte de que eixos nous habitatges necessitaven dotacions, com ara escoles, el que ens dóna idea de quins eren els interessos reals de les persones que ens governaven quan es va redactar el PGOU.
El Pla General es va redactar al mandat 1999-2003 encara amb el govern presidit pel socialista Vicente Palomares Andrés, amb el suport incondicional del Bloc, el cap de llista del qual era en eixe periode Juan María Mansanet. No obstant això, van ser el PSPV i el PP els que van aprovar el concert previ al mandat 2003-2007, i van remetre el document a la Generalitat.
El primer informe negatiu va ser el del departament d'Urbanisme de la Generalitat, que entre altres coses, no va admetre la macrourbanització. Ara, però, ens assabentem de que també la Conselleria d'Educació ha rebutjat el planejament.
Al poble se l'informa tard i mal, perquè l'informe negatiu d'Educació es coneix quan el nou equip de govern està preparant una nova proposta de PGOU per a remetre a la Conselleria. I l'única cosa que sabem d'eixa nova proposta és que "s'adequarà a l'Agenda 21". Res més. Una descripció massa genèrica per a una decissió tan important.
En qualsevol cas, el que sí sabem ara són les intencions i interessos dels que ens van governar entre 1999 i 2003, és a dir, PSPV i Bloc. Tant els feia si la nova expansió urbana de Simat tenia o no escoles o altres serveis. Sembla que l'únic interés era promoure una operació urbanística sense precedents, perquè ja cal estar ofuscat amb l'especulació urbanística per a oblidar-se de dotar al nou Simat de punts educatius. Eixe és el govern que teníem els simaters. I després encara hi ha qui es sorprén si algú tracta de combatre eixes actituds.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Si volen embassar aigua al terme de Simat, que ho diguen clar i pel seu nom, i que no ens vinguen enredant amb projectes de millora paisajística i retòrica rococó.

Anònim ha dit...

El Bloc sempre s´ha oposat al camp de golf, dir el contrari es mentir, la responsabilitat d´eixe PGOU que es va aprovar en ple la té qui el va dur: Sebastià i M Fernanda i qui va votar a favor PSOE excepte Alex.

Anònim ha dit...

Lo que no te cap sentit, i algú ho tindra que explicar, és que el principal impulsor del camp de golf (Vicent Palomares)des del 2003
al 2007, ha sigut alcalde gràcies al Bloc.
Si estava en contra del camp de golf, era fàcil fer-lo fora.
Oferint-li l'alcaldia a un altre del PSOE (Alex per eixemple).

Anònim ha dit...

fer-lo fora amb els vots del PP que també estava a favor? o ara juguem a posar el cap de llista d´altres formacions?
:
pareixeu el iaio amb la mateixa batalleta de sempre, el camp de golf es historia negra del passat simater, ara a treballar, enhorabona per l´assamblea de divendres, continueu així.

Anònim ha dit...

No calien els vots del PP. Amb els del PSPV, que tenia cinc regidors, i els del Bloc, que en tenia dos, sobrava, i per si de cas, Arc Iris en tenia un.

Anònim ha dit...

Però si li van regalar l'alcaldia al Barbas del Bloc i no la va voler. Què van dient ara?

Anònim ha dit...

Sempre insultan a la gent, es que digeu que sou d'esquerres, el que portà barba val més que consevol de vosatres, té un cor noble i és fidel a les seues idees, no com vosaltres que estarieu més bé cntant el CARA EL SOL. UN RESPECTE A LES PERSONES NO PER EL FISIC SINO PER EL QUE VALEM COM ESSER HUMÀ.un abraça per AURELÍ ES MOLTA GENT LA QUE T'ESTIMA. BON VIATGE A LONDRES.