diumenge, 19 d’octubre del 2008

EL CASC ANTIC, ABANDONAT (III)




La plaça de l'Església. Una de les tres úniques places que té Simat si descomptem la de la Font Gran. Es suposa que les places són espais de convivència, d'esbarjo. Espais on compartir estones amb els veïns assegut a un banc a l'ombra, on els xiquets poden córrer lliures.
La plaça de l'Església, però, és tot el contrari. Fa anys ja que ha perdut les seues funcions de plaça, i a més està sotmesa a un deteriorament urbanístic sagnant. Senzillament, fa vergonya. Hi havia una intervenció urbanística projectada que s'havia d'haver executat a l'abril d'enguany, però estem a octubre i no hi ha notícies.
La plaça de l'Església, possiblement la més antiga, s'ha convertit en un espai que no transita ningú, només els vehícles que hi estacionen. I com que no transita ningú, està bruta, no cal netejar-la. El ficus va ser arrencat, i el tronc mort encara roman com a prova de la incompetència política. Encara sort que les palmeres que s'aixequen a cadascun dels quatre cantons de la plaça han estat respectades.
La plaça de l'Església necessita una intervenció urgente per a retornar-li el seu paper i la seua dignitat. Una intervenció consensuada amb els veïns, que busque l'equilibri entre la urgència de recuperar un espai urbà i la necessitat dels veïns d'estacionar els seus vehicles. Només l'equilibri permetrà recuperar un espai que els simaters mai haurien d'haver perdut.
Arc Iris insisteix. Als darrers anys s'ha donat prioritat a expansions urbanes absurdes i s'ha desatés el poble de tota la vida.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquè em censureu un escrit que vaig fer dissabte de vesprada?Ni insultava ni faltava al respecte a ningú.De segur que sabeu quin es perque era prou extens i vos deia 4 veritats del perquè les mateixes coses que ara estan mal ja ho estaven en Sebastian .Però ara ho denuncieu i abans no.Inclús vos donava la raó en allò del contenidor del carrer del Pou.
PROU DE CENSURA

ARC IRIS SIMAT ha dit...

ARC IRIS NO HA CENSURAT CAP COMENTARI. POTSER NO HA ARRIBAT.

Anònim ha dit...

A mi no m'han censurat mai res, i també he dit de vegades algunes coses.
I voldria recordar, que quan l'alcalde era Sebastià, a l'oposició hi havien 7 regidors/res i d'Arc Iris sols n'hi ha 1.
A veure si en puc aclarir. Tu el que critiques es que Arc Iri ara denuncia coses i abans no.
I jo pregunte, Que feien els altres 6 a l'oposició?
Només ha de denunciar les coses Arc Iris?.
Serà que han estat tot l'any molt ocupats negociant la moció de censura.
Ara que per per moltes coses que es diguen, cadascú veu lo que li dona la gana veure.

Vaja postura cómoda !!.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

POTSER EL COMENTARI AL QUE ES REFEREIX EL QUE HA OBERT EL FIL ÉS UN QUE HI HA A LA NOTÍCIA QUE DUU PER TÍTOL "NAUFRAGA LA TITÀNIC", PUBLICADA EL DIJOUS 9 D'0CTUBRE.

Anònim ha dit...

El que voleu amb aquesta fotografia és fer publicitat al vostre amic Jesús(veí d'aquest carrer) que es veu que continua la moda de pintar graffitis allà on vol. Gràcies arc per fomentar la cultura simatera i seguir en la tasca de crítica constructiva que va començar el nostre veí ja fa algun temps i torna ara una vegada ha pagat el deute en la societat.Ánim i gràcies arc iris i Jesús!!!