divendres, 4 de juliol del 2008

UN INCENDI A LA MUNTANYA DEL TORO POSA EN PERILL A LA RESIDÈNCIA DE GENT GRAN

Un incendi presumiblement provocat a la muntanya del Toro s'ha apropat de forma perillosa a la residència de gent gran Bonestar, on la Guàrdia Civil i la Policia Local ho tenien tot disposat per si havera estat necessari un desallotjament.
L'incendi ha començat vora les tres i mitja de la vesprada i les primeres flames han pres a la vora del camí dels Brolls, el que alimenta la sospita de que ha estat provocat. Els mitjans d'extinció han actuat amb eficàcia i rapidesa, i en només mitja hora han aconseguit controlar les flames, que hauran cremat poc més d'una hectàrea de matoll i pi.
A banda de les brigades de terra que s'han desplegat per tota la zona afectada, els mitjans aeris, un helicòpter i una avioneta Dromader, han estat determinants per a evitar que el foc s'estenguera per tota la muntanya.
El pitjor, però, era que l'intens fumeral envoltava de ple la residència de gent gran a causa de la direcció que prenia el vent, que bufava amb força. Els mitjans d'emergència ho tenien tot preparat per a una evacuació que finalment no ha estat necessària, encara que les flames han arribat a uns cent metres de l'edifici. Un redactor del portal web d'Arc Iris s'ha acostat fins la residència, i ha comprovat com el personal del centre i les forces de seguretat havian tancat portes i finestres i estaven a punt per a una eventual evacuació.
A l'hora d'escriure esta informació, a les 16:44, el foc estava a punt de ser extinguit, encara que caldrà que un dispositiu de vigilància romanga 24 hores.
La Guàrdia Civil està pràcticament convençuda de que el foc ha estat intencionat, i fins i tot sospita d'una persona que pateix desequilibris mentals, i que ahir mateix va dir a coneguts seus que anava a "botar-li foc al Toro". Un altre redactor de la web d'Arc Iris ha recollit les declaracions de persones a les que el sospitós les va comunicar directament la seua intenció de botar foc a la muntanya.
Arc Iris felicita als mitjans d'extinció de la Generalitat per la ràpida intervenció.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Xe,no et para be escriure montanya.Serà muntanya ,no?.Jo encara m'en recorde de menut que tots deien muntanya.La cosa no ve per la normalització lingüística.

Anònim ha dit...

Muntanya

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Ja està corregit. Demanem disculpes.La immediatesa informativa té aquestes coses. Gràcies per la correcció.