dimarts, 22 de juliol del 2008

LA PROVA DE LA DESÍDIA


Plantes seques als tests damunt del marge.
foto: arc iris
Els tests que adornen l'entrada principal de l'antic monestir de la Valldigna s'han assecat. És una imatge eloqüent que pot passar desapercebuda, però que expressa a les clares una pila de coses. La primera que la Generalitat no té un cèntim. Ja ho sabíem, però els tests secs en són la prova i la conseqüència. La roïna financera de la Fundació Jaume II el Just, l'encarregada de gestionar l'antic monestir, va obligar a prescindir del jardiner, la qual cosa aporta alhora una nova informació: la situació financera de la Fundació és tan mala que no pot ni contractar un jardiner.
Al darrere d'aquesta imatge hi ha tot un seguit d'exemples de mala gestió política i financera. No sols s'han assecat els tests, també la programació cultural ha decaigut en qualitat i en quantitat. I el pitjor per a Simat: s'han denegat les tres escoles taller que fins ara donaven ocupació a desenes de simaters i els formaven en oficis de restauració de monuments. Els tests assecats són un símbol.
La Valldigna s'ha quedat enguany sense escoles taller a l'antic monestir, una decissió de conseqüències greus a un municipi on ningú se n'ha ocupat de generar llocs de treball. En canvi, Gandia sí ha aconseguit una escola taller per a construir un vaixell. És evident que la mar és més atractiva per al PP de Camps que la muntanya i l'interior.
Els tests secs són un símbol. El símbol de la mala gestió del PP al capdavant de les institucions valencianes, que anirà a més i tindrà conseqüències més greus. D'ahí que Camps haja anunciat hui que augmentarà fins a 700 milions d'euros la seua demanda de finançament al Govern d'Espanya, aprofitant la celebració de la comissió de política fiscal. És l'única eixida que li resta. Arc Iris recomana a Camps que s'emporte a la comissió un dels tests secs de l'ancit monestir per a transmetre les conseqüències de la greu situació financera de la Generalitat, de la que només és responsable Camps.