diumenge, 15 de juny del 2008

SOPAR-HOMENATGE A MIQUEL FERRANDO

L'Agrupació Ciutadana Arc Iris de Simat retrà homenatge dissabte que ve a qui ha estat durant cinc anys el seu president, Miquel Ferrando "Melis". L'homenatge consistirà en un sopar en el que se li lliurarà una placa i un obsequi a Miquel Ferrando, a qui se li agrairà el seu paper imprescindible en el naixement i consolidació d'Arc Iris.
Els tiquets per al sopar es poden reservar al preu de 5 euros al correu electrònic d'Arc Iris (arciris_simat@yahoo.es).
En el sopar s'elegirà també nova junta executiva per a fer front a una nova etapa caracteritzada per l'atomització de l'esquerra i la fragilitat d'un govern de la dreta, però també per la progressiva recuperació de la cultura democràtica, la participació, la transparència i les llibertats.
Arc Iris va náixer l'any 2003 com a reacció necessària davant un govern del PSPV-Bloc que al llarg dels anys s'havia instal.lat en la prepotència, l'abús, l'ocultació d'informació, el sectarisme i els favoritismes. Les expectatives que va suposar la nova formació política es van reflexar en un suport de més del 16% a les eleccions municipals de 2003, sense contar les quaranta peperetes d'Arc Iris misteriosament anul.lades per misterioses ratlles de bolígraf que hi van aparéixer, el que ens havera donat dos regidors en detriment del cinqué del PSOE. Tot i això, amb només un regidor, Arc Iris va ser capaç al llarg del mandat 2003-2007 de canviar de forma substancial la manera de fer política a Simat i de governar l'Ajuntament. Es van denunciar sense pors els usos i abusos del govern nacionalsocialista del PSOE-Bloc, es va promoure l'aprovació del reglament de participació ciutadana, es van destapar les martingales urbanístiques, l'ocultació del PGOU i els intents d'estafar als propietaris de sòl, es va afavorir la pluralitat, es va posar en evidència el sotmetiment del Bloc als designis del PSOE, i es va fer una gran tasca en matèria d'assumptes socials, amb especial incidència sobre el risc d'exclusió dels immigrants.
Els inicis, però, no van ser fàcils. Arc Iris va estar objecte de tota clase d'atacs, coaccions, amenaces, boicots i insults per part d'aquells que fins aleshores havien estat còmodes amb l'estatus quo polític. Les nostres reunions eren gairebé clandestines, i fins i tot vam ser víctimes de l'espionatge. Tot i això, hui per hui l'atac més greu segueix sent la misteriosa anul.lació de quarante paperetes a les eleccions de 2003.
Acabat eixe mandat, una part de les persones que integraven Arc Iris van decidir promoure al 2007 candidatures d'ERPV i EU, però altra part va romandre a Arc Iris i va mantindre l'essència d'una agrupació que ha estat determinant per a la recuperació de la cultura democràtica a Simat. Eixes pesones que van romandre a Arc Iris, totes elles independents, van acordar concórrer a les eleccions de 2007 amb coalició amb EU, una llista que encapçalava el dirigent d'EU Víctor Mansanet, i que portava de número dos a Marc Cabanilles, d'Arc Iris.
El president sortint, Miquel Ferrando, ha estat un personatge determinant per a l'èxit d'Arc Iris. Persona compromesa des de l'esfera llibertària, ha tingut la paciència i l'encert d'intervernir com a home bo entre les diferents sensibilitats agrupades a Arc Iris. Digam que ha estat el nexe aglutinador, i per tant, l'èxit polític d'Arc Iris és en bona part mèrit seu. Ara Arc Iris li ho reconeix amb l'homenatge que dissabte que ve es celebrarà a la històrica i quasi clandestina seu d'Arc Iris, al carrer dels Brolls.