dijous, 26 de juny del 2008

POC A POC VA DESCOBRINT-SE EL PASTÍS DE LA FUNDACIÓ JAUME II

A la Fundació Jaume II, en teoria encarregada de gestionar el monestir de la Valldigna, la Generalitat li ha carregat als seus comptes activitats alienes al monestir i a la Valldigna, segons ha publicat el sematnari econòmic El Boletín de Finanzas, que edita el Grup Moll.
Segons un article publicat al darrer número d'aquest setmanari i signat per Araceli Cienfuegos, seudònim compartit pels periodistes de Levante-EMV Quico Arabí i Víctor Romero, als comptes de la Fundació s'han carregat activitats "extravagants" com ara obres de teatre, pel.lícules o exposicions que res tenen a veure amb la Valldigna. Segons Jesús Civera, subdirector del diari Levante-EMV, qui cita l'article esmentat d'Araceli Cienfuegos (Levante-EMV del 26-6-08, pàg. 2), els diners de la Fundació Jaume II han servit, per exemple, per a pagar part del muntatge teatral Balansyyá, la producció més cara del teatre valencià; també va pagar dos milions d'euros per a l'exposició "Faraones" celebrada a Alacant, a més de les despeses de la presentació a València de la película "Tirante el Blanco" (en castellà).
Resultat: la Fundació Jaume II acumula un deute que uns xifren en 5 milios d'euros i altres en nou milions, però que en qualsevol cas deixa a la Fundació morta, sense capacitat de maniobra. A la Valldigna se'ns ha quedat cara de babau. Els diners que en teoria haurien de servir per a recuperar i promoure el monestir de la Valldigna i el seu entorn, se'ls han gastat en altres coses.
Però els Aracelis Cienfuegos diuen més coses. Al darrere hi ha tota una lluita de poder al PP que ha acabat amb la defenestració de l'exgerent de la Fundació, Vicente Burgos, a qui els periodistes esmentats exculpen de la situació financera de l'ens. Simplement diuen que el mateix PP ha deixat caure Burgos al buit, després d'haver pres " a l'assalt" la Fundació per altes instàncies del Consell de Camps per a finançar altres coses. Els Aracelis Cienfuegos consideren fins i tot injusta la destitució de Burgos, perquè diuen que la situació ha estat heretada, i que al ramat el que ha fet el PP és allunyar males companyies de Camps. Altra cosa, però, diuen els periodistes, és que la nova cúpula del PP haja permés que un clan alcoià haja pres el control de la Fundació Jaume II.
A la Valldigna estem sorpresos.
Arc Iris proposa al Consell de Camps que deixe en mans de la pròpia agrupació Arc Iris, purament local i sense interessos més enllà de Simat, la direcció i gestió de la Fundació Jaume II. Serà l'única manera de garantir que els diners es queden a Simat, i de que els comptes estiguen clars.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Això, això, que deixen a Arc Iris gestionar la Fundació Jaume II. Millor ens aniria.
EL CLAN DE LA FONT MENOR.

Anònim ha dit...

Millor dit: La Fundició Jaume II l'injust

Anònim ha dit...

Perque els conec, al menys se que els de Arc Iris, robar no robarien.