diumenge, 22 de juny del 2008

MARC CABANILLES, NOU PRESIDENT D'ARC IRIS




A la imatge superior, homenatge de dissabte a Miquel Ferrando. Baix, Marc Cabanilles, nou president.


Marc Cabanilles, ex regidor de l'Ajuntament de Simat, va estar elegit anit nou president de l'Agrupació Ciutadana Arc Iris en un acte en el que se li va retre també homenatge al president sortint, Miquel Ferrando, qui ha ocupat el càrrec durant cinc anys, des de la fundació d'Arc Iris.

En un gest d'humilitat, Miquel Ferrando va dir que no era mereixedor de cap homenatge perquè s'ha considerat en tot moment un més de l'agrupació, encara que les circumstàncies el van col.locar des del primer moment com a president. Tot i això, la seua figura ha estat imprescindible per a la trajectòria i consolidació d'Arc Iris. Només lamenta no haver pogut impedir que a les eleccions municipals de 2007 es produïren escissions per part de membres d'Arc Iris que van optar per promoure candidatures de partits convencionals.

El nou president, Marc Cabanilles, ha agraït en declaracions a aquesta web el paper de Ferrando, i ha avançat la que serà la línea de la seua etapa al capdavant de l'agrupació. Arc Iris, segons el seu nou president, dóna per assolit l'objectiu d'haver democratitzat l'Ajuntament de Simat, d'haver promogut la participació ciutadana fins a l'extrem de que el públic tinga veu al ple, d'haver fet fora de la política a personatges sinistres que han protagonitzat etapes obscures al nostre ajuntament, i d'haver recuperat la noció d'interés general en el comportament dels polítics locals.

Ara, segons Marc Cabanilles, una vegada assolits eixos objectius, el que pertoca és dedicar-se de ple a millorar la qualitat de vida dels simaters. En esta nova etapa Arc Iris lluitarà per a posar a l'abast dels simaters en el termini màxim de cinc anys serveis i dotacions de qualitat, ofertes culturals i d'oci de primer ordre, la modernització de l'Ajuntament com administració pública, la incorporació de les noves tecnologies a l'administració i a la vida quotidiana del conjunt dels simaters, i sobre tot, i en especial, millorar la situació econòmica dels simaters mitjançant la creació de llocs de treball estables i de qualitat, l'aprofitament raonable i sostenible del territori i dels recursos naturals, l'explotació racional dels potencials turístic i cultural, la promoció d'una oferta hostelera i d'allotjaments de qualitat, l'exigència d'un Pla de Dinamització Turística, la implicació dels sectors privats en el progrés col.lectiu, i la protecció dels sectors més vulnerables: aturats, immigrants, famílies amb pocs recursos, etc.

Arc Iris considera inajornable l'aprovació d'un Pla General que permeta executar un polígon industrial dedicat al sector terciari, als serveis i a les noves teconologies, i condemna l'eliminació de les tres escoles taller que fins ara havien funcionat al monestir, a causa de la ruïna financera de la Generalitat. Arc Iris considera l'eliminació d'eixes escoles taller un atac intolerable a les oportunitats dels ciutadans de Simat per a formar-se en un ofici i obtindre un lloc de treball o crear la seua pròpia empresa.

De la mateixa manera, Arc Iris lluitarà per a que la Generalitat dote a Simat de serveis sanitaris més complets que un simple consultori auxiliar, la creació d'un servei de guàrdia i d'una ambulància medicalitzada.

Noves i modernes instal.lacions esportives, i les polítiques envers els joves seran altres dos eixos de la nova etapa d'Arc Iris,així com la creació d'una xarxa d'allotjamets rurals que faça de Simat un lloc de destinació per a un ampli mercat de gent que demanda esta classe de turisme.

Marc Cabanilles ha estat regidor de l'Ajuntament de Simat en dos etapes. La primera al mandat 91-95, quan al capdavant de la candidatura d'EU va obtindre tres regidos, un resultat insòlit per a aquesta formació a Simat. Durant sis mesos va ser el primer tinent d'alcalde i regidor d'urbanisme, fins que s'hi va adonar que l'alcalde socialista, l'inefable Vicente Palomares, que aleshores accedia per primer cop al càrrec després d'haver estat durant anys regidor d'Urbanisme, no volia donar competències urbanístiques al seu tinent d'alcalde i company de coalició al govern local. És a dir, Palomares volia que Cabanilles portara el nom de regidor d'Urbanisme, però les competències se les reservava per a ell mateix. En descobrir-se el pastís Marc Cabanilles va presentar la dimissió no sols de les seues competències, també de regidor per evitar una divisió a EU, on hi havia partidaris i detractors de trencar amb el PSOE. Eren dies difícils, perquè l'alcaldia d'EU de Tavernes depenia del PSOE.

La segona etapa de Marc Cabanilles com a regidor va arribar a l'any 2003 ja com a cap de llista d'Arc Iris. Va ocupar el càrrec més o menys mig mandat, per a donar pas al segon de la candidatura, Joan Serra, ara regidor d'ERPV. Esta segona etapa, lliure de lligams amb partits tradicionals, va ser més productiva amb una oposició dura a Palomares, que encara era alcalde i pretenia aprovar d'amagat un pla general amb camp de golf i macrourbanització.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Enhorabuena Marc,

Eres una buena persona y muy capaz.

Kike.