dijous, 12 de juny del 2008

LA FUNDACIÓ JAUME II DENEGA TRES ESCOLES TALLER PER A SIMAT I ADMET LA SEUA SITUACIÓ DE RUÏNA

La gerent de la Fundació Jaume II, Anabel Trujillo, ha admés davant el president de la Mancomunitat de la Valldigna, José Luis Ferrando, la situació de ruïna de l'ens que gestiona el monestir, i ha anunciat la denegació de les tres escoles taller que havia sol.licitat la Mancomunitat per al monestir a causa del greu dèficit.
En una reunió entre Trujillo i Ferrando, la gerent de la Fundació ha admés la mala situació financera, però ha dit que el desfassament és de poc més de cinc milions d'euros (un nou-cents milions de les antigues pessetes) i no de nou milions d'euros, com es va denunciar en premsa.
Eixa situació de ruïna financera de la Fundació té altres conseqüències, a més de la denegació de les tres escoles taller. Així, la Fundació s'ha negat a contractar un jardiner per al manteniment de l'entorn del monestir, tal com demanava el president de la Mancomunitat, i s'han hagut d'eliminar altres serveis, com els guies per a les visites al monestir.
La situació financera de la Fundació és tan grau, que segons ha pogut saber ARC IRIS, la gerent ha començat a interessar-se davant el president de la Mancomunitat per la destinació dels suposats ingressos de la venda de les taronges que es produeixen a l'interior del recinte monacal, i que fins ara gestionava l'Ajuntament de Simat sense que mai s'haja conegut la comptabilitat d'eixa explotació agrícola pública.
La conseqüència més greu de la situació de ruïna de la Fundació és la denegació de les tres escoles taller per al monestir, on cada any eren contractades entre trenta i quaranta persones per a formar-se en rehabilitació de monuments, jardineria i activitats relacionades amb el turisme. A Simat, un municipi amb els índex més elevats de desocupació a la Safor i amb menys capacitat de generar llocs de treballs, només li faltava l'eliminació de les escoles taller.
ARC IRIS lamenta la nefasta gestió econòmica de la Fundació Jaume II i la situación generada com a conseqüència d'un dèficit que s'emporta per davant totes les esperances d'un poble que, sense indústria, sense comerç i amb una activitat agrícola deficitària, confiava en el turisme com a via de sortida.
ARC IRIS demana responsabilitats als responsables de la gestió econòmica de la Fundació, i exigeix a la Generalitat un esforç per reprendre l'activitat quan abans.