dimecres, 18 de juny del 2008

HO HEM ACONSEGUIT

Ho hem aconseguit. El Grup Popular de les Corts Valencianes ha acceptat l'esmena presentada pel Grup Socialista al projecte de llei del monestir de la Valldigna per la que s'elimina l'apartat c de l'article 2, que contemplava el manteniment de l'ús religiós del monestir. Almenys el PP ha accedit a matisar la redacció d'eixe apartat, que ha quedat de la següent forma: "considerar el monestir com a centre cívic, institucional i religiós disponible per a activiats i usos de les institucions i de la ciutadania".
La redacció final d'este apartat és una proposta que el portaveu municipal del PSPV, Eladi Mainar, va fer a les diputades Isabel Escudero i Ana Noguera quan van visitar el monestir per tal de recollir suggeriments per a redactar esmenes. Tot i això, el primer partit polític que va alertar de la intenció del PP de destinar el monestir a usos religiosos va ser Arc Iris (veure l'arxiu d'aquesta web).
No obstant això, la satisfacció és parcial, atés que el PP ha rebutjat l'esmena socialista contra l'article vuité de la llei, que contempa la possibilitat de subscruire un conveni amb l'Arquebisbat de València per a regular l'ús del monetir i del temple. Per tant, queda una porta oberta per a que l'Església diga qui, qui no i com utilitza el monestir. Tot dependrà del desenvolupament de la llei mitjançant els corresponents reglaments. Ara bé, si s'ha suprimit l'apartat c de l'article 2 que contemplava el manteniment de l'ús religiós, difícil ho té l'Església per justificar atreviments.
De moment, però, la ciutadania de la Valldigna s'apunta una victòria en haver aconseguit la supressió de l'apartat c de l'article 2. Això ha facilitat el consens i probablemente la llei s'aprove per unanimitat al ple de les Corts, encara que això ja serà al setembre, perquè el periode de sessions ha conclòs.