divendres, 13 de juny del 2008

EU-ARC IRIS DEMANARÀ LA DESTITUCIÓ DE L'AUTOR DEL PGOU

El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, demanarà en una reunió de portaveus prevista per al 25 de juny la finalització de la relació contractual entre l'Ajuntament de Simat i l'arquitecte redactor del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), Bernardo Montserrat, per la seua ineptitud manifesta a l'hora de dotar a Simat d'una ordenació urbanística.
Ha passat gairebé una dècada des de que l'Ajuntament de Simat, aleshores amb el socialista Vicente Palomares a l'alcaldia, va encarregar Bernardo Montserrat l'elaboració del PGOU, i a hores d'ara l'arquitecte encara no ha aconseguit ni tan sols que haja estat admés a tràmit per la Conselleria de Territori, to per l'obstinació de l'arquitecte en endossar-nos un camp de golf amb macrourbanització que finalment s'ha relevat de totes totes inviable econòmicament, socialment, i mediambientalment.
Per tant, Arc Iris creu que Bernardo Montserrat ha d'assumir alguna responsabilitat pel fet que huit anys després d'elaborar el PGOU, Simat encara no haja aconseguit ni que la Conselleria de Territori l'haja pres en consideració, amb els perjudicis que comporta per al progrés i desenvolupament d'un municipi que necessita amb urgència sòl terciari per a la ubicació d'empreses.
El que ha fet Bernardo Montserrat a Simat no li ho hagueren permés a cap municipi. I dit d'una altra forma: si a Montserrat se li haguera ocorregut actuar per exemple a Gandia, la ciutat on té el despatx, com ha actuat a Simat, ja fa temps que se l'haguera acomiadat. Haguera permés Gandia estar una dècada sense PGOU? La resposta és no. Ni Gandia ni cap poble que es faça respectar.
Bernardo Montserrat, natural d'Alzira i amb despatx al passeig de Gandia, és un gran aficionat al golf, i ha intentat des de finals dels anys vuitanta construir un camp de golf a la Safor, encara que totes les seues propostes han estat un fracàs. Ho va intentar fins i tot al marjal de Xeresa, el que dóna idea del concepte de preservació mediambiental que té l'arquitecte. Finalment va anar a parar a Simat, on després de huit anys d'intents, la seua proposta de PGOU ha estat definitivament rebutjada per la conselleria.
Les averiguacions que ha realitzat ARC IRIS apunten a que el camp de golf i la macrourbanització de Simat van ser idea del propi Montserrat, i la va vendre a qui aleshores era l'alcalde, Vicente Palomares, qui la va acceptar de bon gust. Ara bé, les martingales i maquinacions han fet que el projecte estiga ple d'imperfeccions, de manera que ha anat com cagalló per séquia de despatx en despatx sense que ningú haja donat el vist-i-plau. Hem perdut una dècada.
Per tant, ARC IRIS considera que l'Ajuntament de Simat s'ha de desfer de Bernardo Montserrat, de la mateixa manera que ja s'ha desfet, amb bon criteri, de l'advocat urbanista Vicent Duart, contractat per Palomares per a curar-se en salut.