dijous, 29 de maig del 2008

INFORME "SAVE THE CHILDREN"



Més de 200 milions de xiquets menors de cinc anys de països en desenvolupament no reben el tractament mèdic bàsic que necessiten, revela un informe divulgat recentment per l'organització no governamental "Save the Children".
Prop de 10 milions de xiquets d'eixa edat moren cada any al món, la majoria d'ells en els països menys desenvolupats, on els menors arriben a triplicar el risc de mort respecte als xiquets més rics, segons l'estudi anual publicat per la ONG.
Suècia, Noruega i Islàndia són, per eixe orde, els millors països del món per a ser mare, mentre que Níger és el pitjor en la classificació de nacions, els últims llocs de la qual monopolitzen pràcticament les nacions de l'Àfrica subsahariana.
A més, l'informe analitza la situació sanitària en 55 països en desenvolupament que reuneixen al 60 per cent de la població infantil menor de cinc anys i on es produïxen el 83 per cent de les morts infantils.
En 30 d'eixos 55 països, menys de la mitat dels xiquets reben l'atenció que necessiten, inclòs Etiòpia, l'últim de la llista, amb una taxa superior al 80 per cent dels seus menors sense tractament mèdic bàsic.
"Quan un xiquet té una malaltia lleu als EUA o a Europa, va al doctor o compra una medicina en la farmàcia, però eixa no és la realitat de milions de mares en els països més pobres i altres comunitats, on prop de deu milions de menors moren cada any
"Save The Children" assegura que una millora de la situació quant a l'accés dels xiquets als antibiòtics, les vacunes o respecte a les cures en el part, una cosa garantida en els països rics, pot decidir la sort de milions de xiquets.
El 60 per cent dels deu milions de xiquets que moren cada any al món podria salvar-se amb un tractament mèdic bàsic prop de les seues cases, basant-se en un simple antibiòtic i unes vacunes.
UN ARTICLE DE MARC CABANILLES